Een Schaduw Maken In Illustrator In

Inhoudsopgave:

Een Schaduw Maken In Illustrator In
Een Schaduw Maken In Illustrator In

Video: Een Schaduw Maken In Illustrator In

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Adobe Illustrator: Create shadow with any object 2023, Februari
Anonim

De vector grafische editor Adobe Illustrator heeft veel functies, waaronder het maken van een schaduw van een object. Maar in tegenstelling tot de meeste grafische editors, is het schaduwdialoogvenster niet gemakkelijk te vinden. Laten we het samen doen.

Een schaduw maken in Illustrator in
Een schaduw maken in Illustrator in

instructies:

Stap 1

Open het bestand in Adobe Illustrator met het object waaraan je een schaduw wilt toevoegen.

Stap 2

Selecteer het object met het selectiegereedschap (de eerste van boven in de werkbalk). Open het Effect-menu en kies Stileren - Slagschaduw.

Stap 3

U ziet een dialoogvenster voor het aanpassen van de schaduwparameters. Er zijn er meer in Adobe Illustrator CS5 dan in eerdere versies van deze editor. Er zijn bijvoorbeeld parameters "X-offset" en "Y-offset", die verantwoordelijk zijn voor de verschuiving van de schaduw ten opzichte van het object. Probeer de getallen in de vakjes tegenover deze parameters te veranderen, en je zult zien dat de schaduw horizontaal en verticaal beweegt. Kies de positie van de schaduw die bij je past.

Stap 4

Met de parameter "Modus" kunt u de modus van de schaduwoverlay op het vlak instellen. Standaard is dit de modus "Vermenigvuldigen". Het is aan te raden om het zo te laten, omdat deze modus ervoor zorgt dat de schaduw in de meeste gevallen donkerder zal zijn dan de achtergrond die eronder ligt, zoals het hoort.

Stap 5

De waarde van de parameter "Dekking" is verantwoordelijk voor de transparantie van de schaduw en "Vervagen" - voor de mate van vervaging van de randen. Het item "Kleur" is verantwoordelijk voor de kleur van de schaduw en het item "Darkness" - voor de mate van verdonkering (maar als het is geselecteerd, kan de schaduw alleen zwart zijn). Experimenteer met deze waarden om de waarden te vinden die voor uw doel werken.

Stap 6

Vergeet niet ervoor te zorgen dat het selectievakje "Voorbeeld" is aangevinkt - dan ziet u een voorlopig resultaat van alle instellingen die u hebt gekozen. Als u tevreden bent met het uiterlijk van de schaduw, klikt u op OK.

Populair per onderwerp