Hoe Dvd Op Harde Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd Op Harde Schijf Te Branden
Hoe Dvd Op Harde Schijf Te Branden

Video: Hoe Dvd Op Harde Schijf Te Branden

Video: Hoe Dvd Op Harde Schijf Te Branden
Video: Cd of dvd branden 2024, Mei
Anonim

Een dvd-schijf kan verschillende soorten informatie bevatten die op zeer verschillende manieren zijn vastgelegd. Deze optische media worden tegenwoordig gebruikt om multimedia-opnamen te distribueren en bestanden van elk formaat op te slaan. Dvd's kunnen ook worden gebrand volgens de normen die worden gebruikt voor het maken van muziek-cd's en hebben ook verschillende kopieerbeveiligingsopties. Al deze factoren dwingen u om verschillende methoden te gebruiken om de inhoud van een dvd naar uw computer te kopiëren.

Hoe dvd op harde schijf te branden
Hoe dvd op harde schijf te branden

instructies:

Stap 1

Gebruik de gebruikelijke bestandsbeheerder van uw besturingssysteem als hulpmiddel als de optische schijf wordt gebruikt voor het maken van back-ups of het overbrengen van bestanden. In dit geval hebben de opslagstructuur en bestandsindelingen erop geen speciale kenmerken. In Windows start de bestandsbeheerder (Explorer) automatisch wanneer een dvd in het station wordt geplaatst. Selecteer in het venster alle benodigde objecten van de bronschijf en druk op de toetsencombinatie Ctrl + C zodat het besturingssysteem de lijst van de gekopieerde onthoudt. Ga vervolgens naar het station en de map op uw computer waar u de informatie wilt plaatsen en druk op de toetsencombinatie Ctrl + V (plakopdracht). Daarna begint het proces van het dupliceren van de dvd-schijf.

Stap 2

De procedure voor het kopiëren van de originele schijf zal niet verschillen van die beschreven in de eerste stap, zelfs als de gegevens erop zijn opgenomen in dvd-formaat en zonder gebruik van enig beveiligingssysteem. Als er bescherming is, dan zul je programma's moeten gebruiken die meer aangepast zijn om met optische schijven te werken dan een gewone bestandsbeheerder. Het kan bijvoorbeeld de Slysoft CloneDVD-toepassing zijn of Slysoft AnyDVD, DVD Mate, DVD Decrypter, enz. De volgorde van acties bij het gebruik ervan is anders, maar het algemene principe is hetzelfde - in de programmaformulieren moet u de bron specificeren schijf en de opslaglocatie, en de rest van de toepassing doet het zelf.

Stap 3

Gebruik software om schijfkopieën te maken en te koppelen als u virtuele kopieën van de originele dvd wilt gebruiken die op uw computer is opgeslagen. Dergelijke programma's, naast het kopiëren van informatie, nemen op in een speciaal formaat en alle details van de plaatsing op een optische schijf, en dan kunnen ze de tegenovergestelde procedure uitvoeren - een exacte kopie van het origineel virtueel reproduceren of het op een lege dvd branden schijf. De meest populaire toepassingen van dit type zijn tegenwoordig Alcohol 120%, Daemon Tools, Nero Burning ROM. Bij het gebruik van deze programma's is het algemene werkingsprincipe ook hetzelfde: specificeer de bronschijf en de locatie om de afbeelding op te slaan, en het programma doet de rest. Klik bijvoorbeeld in de Daemon Tools-toepassing op de knop "Schijfkopie maken", in het dialoogvenster dat wordt geopend, zorg ervoor dat de waarde in het veld "Drive" het gewenste dvd-station aangeeft en wijzig indien nodig het opslagadres in het veld "Uitvoerafbeelding". Bovendien kunt u hier het selectievakje "Afbeeldingsgegevens comprimeren" aanvinken als u ruimte op de harde schijf wilt besparen. Nadat u op de knop "Start" hebt gedrukt, begint het proces zelf, wat enkele uren kan duren - de duur hangt af van de hoeveelheid informatie op de schijf en de snelheid waarmee deze in uw dvd-station wordt gelezen.

Aanbevolen: