Hoe De Selectie Te Behouden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Selectie Te Behouden?
Hoe De Selectie Te Behouden?

Video: Hoe De Selectie Te Behouden?

Video: Hoe De Selectie Te Behouden?
Video: HOW TO USE NEW OBJECT SELECTION TOOL IN PHOTOSHOP CC 2024, April
Anonim

In de grafische editor Adobe Photoshop zijn er slechts negen basisopties voor het selecteren van gebieden van een afbeelding met een willekeurige vorm. Elk van deze basishulpmiddelen kan worden gewijzigd en de met hun hulp gemarkeerde gebieden kunnen op andere manieren worden toegevoegd, afgetrokken en gecombineerd. Soms is het nodig om het gebied van de afbeelding dat op deze manier is geselecteerd, op te slaan in een apart document van het origineel.

Hoe de selectie te behouden?
Hoe de selectie te behouden?

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop, laad het gewenste bestand erin en klik op de werkbalk op een van de pictogrammen met betrekking tot de hulpmiddelen voor het selecteren van een specifiek deel van de afbeelding - er zijn er drie en elk bevat verschillende varianten van de tool. Om de varianten van elk gereedschap te wisselen, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram en wacht u tot de vervolgkeuzelijst verschijnt en klikt u vervolgens op de gewenste optie.

Stap 2

Selecteer een gebied van de afbeelding met het geselecteerde gereedschap en kopieer het vervolgens naar het klembord. Als het geselecteerde gebied een afbeelding bevat die zich op meerdere lagen bevindt, open dan de sectie "Bewerken" in het Adobe Photoshop-menu en selecteer "Samengevoegde gegevens kopiëren". U kunt zonder het menu - aan deze opdracht zijn de "sneltoetsen" toegewezen Shift + Ctrl + C. Als u alleen geïnteresseerd bent in het deel van de afbeelding dat zich op een van de lagen van een meerlagig document bevindt, maak dan zorg ervoor dat degene die je nodig hebt is geselecteerd in het lagenpalet en selecteer in hetzelfde gedeelte van het menu "Bewerken" het item "Kopiëren" of gebruik de sneltoets Ctrl + C. Je moet ook handelen als er slechts één laag in het document openen.

Stap 3

Maak een nieuw document. Om het bijbehorende dialoogvenster op te roepen, kunt u het gedeelte "Bestand" in het menu openen en het item "Nieuw" selecteren, of u kunt eenvoudig op de toetscombinatie Ctrl + N drukken. In het dialoogvenster dat wordt geopend, zijn de hoogte en breedte al set, die overeenkomen met het gebied dat u naar het klembord hebt gekopieerd, dus het is voldoende om op de knop "OK" te klikken.

Stap 4

Plak het gekopieerde gebied in het gemaakte document. Dit kan worden gedaan door de opdracht Plakken te selecteren die in het gedeelte Bewerken is geplaatst, of u kunt op de sneltoets Ctrl + V drukken.

Stap 5

Sla een nieuw document op met een afbeelding van het gebied dat u in de originele afbeelding hebt geselecteerd. Om dit te doen, kunt u het item "Opslaan" of "Opslaan als" selecteren in het menugedeelte "Bestand". De sneltoetsen die overeenkomen met deze opdrachten zijn Ctrl + S en Ctrl + Shift + S. Als u de optimale verhouding van de kwaliteit en grootte van het gemaakte bestand wilt selecteren voordat u het opslaat, selecteert u het item "Opslaan voor web en apparaten" (Alt + Ctrl + Shift + S).

Aanbevolen: