Hoe één Besturingssysteem Te Behouden

Inhoudsopgave:

Hoe één Besturingssysteem Te Behouden
Hoe één Besturingssysteem Te Behouden

Video: Hoe één Besturingssysteem Te Behouden

Video: Hoe één Besturingssysteem Te Behouden
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers installeren meerdere besturingssystemen op één computer om hun toegewezen taken uit te voeren. Maar niet iedereen kan zelfstandig een onnodig besturingssysteem van de harde schijf verwijderen.

Hoe één besturingssysteem te behouden
Hoe één besturingssysteem te behouden

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als je harde schijf voldoende geheugen heeft en je bespaart niet elke GB vrije ruimte, dan is het verstandiger om het tweede besturingssysteem gewoon even uit te schakelen. In Windows 7 kan dit als volgt. Open het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op "Computer". Ga naar de eigenschappen ervan.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster "Geavanceerde systeeminstellingen". Open nu het tabblad "Geavanceerd" in het nieuwe venster. Zoek het menu Opstarten en herstellen en klik op de knop Opties.

Stap 3

Selecteer het standaard besturingssysteem. Schakel het selectievakje naast Een lijst met besturingssystemen weergeven uit. Uw computer laadt nu altijd het geselecteerde besturingssysteem.

Stap 4

Als u een van de geïnstalleerde besturingssystemen volledig moet verwijderen, formatteer dan de systeempartitie (en opstartpartitie).

Stap 5

Open het menu Computer om naar de lijst met bestaande partities te gaan. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf of partitie waarop het onnodige besturingssysteem is geïnstalleerd. Selecteer "Formaat".

Stap 6

Geef het bestandssysteem en de clustergrootte op en klik op de knop "Start". Wacht tot het proces is voltooid.

Stap 7

Helaas is deze methode alleen geschikt voor Windows XP, omdat nieuwere versies van Windows automatisch een opstartpartitie op de harde schijf aanmaken. Installeer het Partition Manager-programma om het te verwijderen.

Stap 8

Voer het programma uit. Zoek de opstartpartitie voor het systeem dat u niet nodig hebt. Het neemt gewoonlijk 100-200 MB ruimte op de harde schijf in beslag. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Sectie verwijderen". Voer een volumelabel in om de opdracht te bevestigen en klik op de knop Verwijderen.

Stap 9

Klik nu op de knop "Wijzigingen in behandeling toepassen". Nadat de partitie is verwijderd, start u uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: