Een Screenshot Maken Op Een Windows-computer

Inhoudsopgave:

Een Screenshot Maken Op Een Windows-computer
Een Screenshot Maken Op Een Windows-computer

Video: Een Screenshot Maken Op Een Windows-computer

Video: Een Screenshot Maken Op Een Windows-computer
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om een screenshot te maken op je computer. De keuze hangt af van hoe vaak je screenshots moet maken, de hele pagina gefotografeerd moet worden of een apart fragment, en simpelweg van je voorkeuren.

Een screenshot maken op een Windows-computer
Een screenshot maken op een Windows-computer

Hoe maak je een screenshot met de toetsen

Screenshot (afgekort scherm) is vanuit het Engels vertaald als "screenshot". Computertoetsenborden hebben een printscreen (PrtSc)-knop waarmee je snel een screenshot kunt maken. In de regel bevindt deze zich in de bovenste rij aan de rechterkant.

Open de pagina waarvan u een foto wilt maken, klik op de knop - de foto is gemaakt, nu moet u deze opslaan. Ga naar de grafische editor → "bewerken", selecteer de functie "plakken", de schermafbeelding verschijnt in het editorformulier. Klik op "opslaan" en stuur het bestand naar de gewenste map. Het voordeel van deze methode: snel; geen extra programma's nodig. Nadeel: je kunt geen screenshot maken van een apart fragment.

Windows 10 heeft een extra optie om een screenshot van het scherm te maken. Start het spelpaneel door tegelijkertijd op de win + G-toetsen te drukken, klik op het pictogram met de afbeelding van de camera. U ontvangt een bericht dat de foto is opgeslagen, u vindt deze in de map "video's" - "clips". U krijgt hetzelfde resultaat als u op de win + Alt + Prt Sc-knoppen drukt.

Maak een screenshot op een computer met behulp van het "schaar"-programma

Met het schaarprogramma kunt u een foto maken van het gewenste gebied. Het wordt geleverd in een bijlage bij het Windows-besturingssysteem. Om deze functie te gebruiken, klik op de "start"-knop, ga naar het tabblad "standaard - Windows" → "schaar".

image
image

Klik in het geopende venster op de regel "maken", selecteer uit de voorgestelde opties:

- rechthoekige vorm;

- willekeurig;

- raam;

- het hele scherm.

Bewerk de momentopname in de editor en sla deze vervolgens op in een map.

Maak een screenshot van de pagina met speciale programma's

U kunt ook een screenshot van het scherm op uw computer maken met speciale programma's met geavanceerde functies. Er zijn er veel op internet, de meest bekende en misschien wel de beste is het gratis LightShot-programma. Voordelen:

- neemt weinig ruimte in beslag op uw harde schijf;

- heeft een eenvoudige, intuïtieve interface;

- er zijn verschillende schermverwerkingsfuncties;

- je kunt het scherm direct op social media plaatsen. netwerken, op de site.

Om te werken, downloadt u het programma en installeert u het op uw computer.

Als u geen schijfruimte wilt innemen met extra programma's, installeer dan een extensie in uw browser waarmee u een schermafbeelding van de pagina kunt maken. De FireShot-extensie is beschikbaar in Yandex en Google Chrome. Om het in Yandex te installeren, gaat u naar "instellingen" → "add-ons", in "Google" opent u het tabblad "instellingen" → "extensies".

Het FireShot-programma is functioneel: het maakt een momentopname van het geselecteerde gebied of de geselecteerde pagina met scrollen, slaat de schermafbeelding op in PNG- of JPG-indeling. U kunt ook afbeeldingen exporteren naar het netwerk of naar andere editors. Een belangrijk voordeel van het programma is dat het altijd bij de hand is. Om een foto te maken, klikt u op het extensiepictogram, dat zich op het bovenpaneel rechts van de adresbalk bevindt.

Een screenshot maken met Yandex Diskdex

Yandex Disk-cloudopslag biedt gebruikers een functie voor het maken van screenshots. Als Yandex Disk niet op uw laptop is geïnstalleerd, download en installeer dan. Op het onderste paneel in de rechterhoek staat een Yandex-schijfpictogram, klik erop. De menubalk wordt geopend.

image
image

Klik op de onderste regel "maak een screenshot". Bewerk in de Yandex Disk-editor de resulterende schermafbeelding en sla deze op in de gewenste map.

Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om een screenshot van het scherm op uw computer te maken, u kunt de meest geschikte voor u kiezen.

Aanbevolen: