Hoe Van Pad Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Van Pad Te Veranderen?
Hoe Van Pad Te Veranderen?

Video: Hoe Van Pad Te Veranderen?

Video: Hoe Van Pad Te Veranderen?
Video: Wie probeer je nog te veranderen? 2024, Mei
Anonim

Omgevingsvariabelen worden gebruikt om veel parameters van besturingssystemen af te stemmen. De padvariabele vertelt het systeem dus het pad om naar uitvoerbare bestanden te zoeken.

Hoe van pad te veranderen?
Hoe van pad te veranderen?

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad of in het menu Start. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de onderste regel "Eigenschappen" - een nieuw venster "Systeemeigenschappen" wordt geopend. U kunt ook het venster Systeemeigenschappen openen door op de sneltoets Windows + Pause Break te drukken. Als u het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, klik dan ook met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer "Eigenschappen" en selecteer vervolgens "Geavanceerde systeeminstellingen" in het linkergedeelte van het eigenschappenvenster.

Stap 2

Ga in het venster "Systeemeigenschappen" naar het tabblad "Geavanceerd" door erop te klikken met de linkermuisknop - u ziet drie secties met aanvullende systeeminstellingen. Daaronder zijn er nog twee knoppen - "Omgevingsvariabelen" en "Foutrapportage". U hebt omgevingsvariabelen nodig - klik op de juiste knop.

Stap 3

Het venster Omgevingsvariabelen bevat twee categorieën variabelen, één voor gebruikersomgevingsvariabelen en de andere voor systeemvereisten. Zoek de padvariabele in de lijst met systeemvariabelen en selecteer deze door op de linkermuisknop te drukken.

Stap 4

Nu, met de padvariabele gemarkeerd, klikt u op de knop "Wijzigen" onder de keuzelijst - een klein venster "Wijzig de systeemvariabele" wordt geopend, waar zich twee invoerregels bevinden - "Variabelenaam" en "Variabele waarde". Wijzig de waarde van de padvariabele in wat u maar wilt.

Stap 5

Op een andere manier kunt u de waarde van de padvariabele als volgt wijzigen: klik in het venster "Omgevingsvariabelen" op de knop "Nieuw" en voer vervolgens in het geopende venster in het veld "Variabelenaam" "pad" in en voer in het veld "Variabele waarde" de gewenste waarde in. Hierdoor wordt de huidige waarde van de padvariabele gewijzigd in de waarde die u zojuist hebt ingevoerd.

Aanbevolen: