Wat Zijn Rasterafbeeldingen

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Rasterafbeeldingen
Wat Zijn Rasterafbeeldingen

Video: Wat Zijn Rasterafbeeldingen

Video: Wat Zijn Rasterafbeeldingen
Video: CNC for the Absolute Beginner – What is a Vector? 2024, Juli-
Anonim

Rasterafbeeldingen zijn een manier om een afbeelding uit te drukken als rechthoekige matrices. Elke cel van zo'n matrix is een gekleurde stip. Een element van zo'n raster wordt een pixel genoemd.

Wat zijn rasterafbeeldingen
Wat zijn rasterafbeeldingen

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste toepassingsgebied van rasterafbeeldingen is de digitalisering van afbeeldingen. Alle computerafbeeldingen worden verkregen met behulp van vector- of rasterafbeeldingen. Moderne foto- en videocamera's maken onmiddellijk afbeeldingen van rasterafbeeldingen.

Stap 2

Beeldgegevens hebben de volgende kenmerken: aantal pixels, kleurdiepte (aantal kleuren), kleurruimte en resolutie.

Stap 3

Er is één groot probleem met het gebruik van deze technologie. Bitmapafbeeldingen zijn groot genoeg. Om het op te lossen, bedachten ze speciale methoden om dergelijke bestanden te comprimeren. Alle bestanden die na compressie worden verkregen, zijn verdeeld in twee typen. De eerste bevat afbeeldingen die hun kwaliteit niet hebben verloren na compressie. De kwaliteit van bestanden van het tweede type is heel anders dan de originele versie.

Stap 4

De hoogste beeldkwaliteit is inherent aan het PNG-formaat. Bestanden van dit type kunnen tot 48 bits informatie per pixel bevatten. Afbeeldingen die in PNG-indeling zijn opgeslagen, kunnen meer dan 280 biljoen verschillende kleuren bevatten.

Stap 5

Het meest voorkomende verliesvrije compressiebestandsformaat is BMP. Bij het weergeven van een BMP-afbeelding kunnen meer dan 16 miljoen verschillende kleuren worden gebruikt. Elke pixel bevat maximaal 24 bits aan informatie.

Stap 6

Er is ook het oude GIF-bitmapformaat. Het wordt momenteel alleen gebruikt omdat de animatiemethode kan worden toegepast bij het maken ervan.

Stap 7

Het meest voorkomende bestandsformaat is JPEG. Het is ontwikkeld door C-Cube Microsystems. Het belangrijkste doel van het gebruik ervan is om foto's met een grote kleurdiepte op te slaan. JPEG-afbeeldingen nemen relatief weinig ruimte in beslag op opslagmedia, waardoor het erg populair is geworden.

Aanbevolen: