Het Opnamevolume Verhogen

Inhoudsopgave:

Het Opnamevolume Verhogen
Het Opnamevolume Verhogen

Video: Het Opnamevolume Verhogen

Video: Het Opnamevolume Verhogen
Video: Audacity 2.0.5 - Het volume aanpassen 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel situaties waarin het gemakkelijker is om een paar minuten te besteden aan het verhogen van het volume van het geluid voor een bepaald bestand dan om elke keer de instellingen van de speler te veranderen. U kunt het geluidsvolume in elke audio-editor aanpassen. Adobe Audition is hiervoor prima geschikt.

Het opnamevolume verhogen
Het opnamevolume verhogen

Noodzakelijk

  • - Adobe Audition-programma;
  • - geluidsbestand.

instructies:

Stap 1

Open de opname in Adobe Audition met de sneltoets Ctrl + O. U kunt de opdracht Openen in het menu Bestand gebruiken. U kunt het nog eenvoudiger doen door op het bestand te klikken dat moet worden verwerkt, met de rechtermuisknop te klikken en de optie "Openen met …" in het contextmenu te selecteren. Selecteer Adobe Audition in de lijst met programma's die worden gevraagd om het bestand te openen.

Stap 2

Verhoog het opnamevolume met het filter Normaliseren. Open hiervoor het filterinstellingenvenster met het proces-commando Normaliseren uit de Amplitude-groep, die na een korte zoektocht in het menu Effecten te vinden is. Voer in het veld Normaliseren naar het percentage in waarop u het volume wilt verhogen. Klik OK.

Stap 3

Luister naar het resultaat door op de "Space"-toets te drukken. Als het u lijkt dat het volume niet voldoende is verhoogd, maakt u de vorige actie ongedaan met de sneltoets Ctrl + Z, opent u het venster Filterinstellingen normaliseren en voert u een andere numerieke waarde in.

Stap 4

Sla de opname op een hoger volume op. Gebruik hiervoor de opdracht Opslaan als in het menu Bestand. Selecteer in het geopende venster de locatie om het bestand op te slaan, voer de bestandsnaam in het veld "Bestandsnaam" in.

Selecteer de indeling van het opgeslagen bestand in de vervolgkeuzelijst Bestandstype. Als uw bron in mp3-indeling was, wordt u gevraagd om het gewijzigde bestand in dezelfde indeling op te slaan. Klik op de knop Opties en selecteer de bitsnelheid van het opgeslagen bestand in de vervolgkeuzelijst. Het is heel redelijk om de opname met het gewijzigde volume op te slaan met dezelfde bitsnelheid als in het originele bestand, tenzij u natuurlijk het bestandsgewicht moet verminderen. De bitrate van het bronbestand kan worden gevonden met behulp van de opdracht Bestandsinfo in het menu Bestand. Hetzelfde gebeurt als u de sneltoets Ctrl + P gebruikt. Nadat u de bitsnelheid van het opgeslagen bestand hebt geselecteerd, klikt u op de knop OK in het venster met codec-instellingen en op de knop Opslaan in het venster Opslaan als opdrachtinstellingen.

Aanbevolen: