Waar Een Gebruikte Computer Mee Naartoe Nemen?

Inhoudsopgave:

Waar Een Gebruikte Computer Mee Naartoe Nemen?
Waar Een Gebruikte Computer Mee Naartoe Nemen?

Video: Waar Een Gebruikte Computer Mee Naartoe Nemen?

Video: Waar Een Gebruikte Computer Mee Naartoe Nemen?
Video: 🔥 Use Pen Drive As A Ram in Hindi - Important Computer Trick Every Computer User Must Know 2023, December
Anonim

Hoe sneller de introductie van nieuwe technologieën, hoe sneller de techniek die gisteren van toepassing was, verouderd raakt. Dat geldt ook voor computertechnologie. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uw gebruikte computer kunt inleveren.

Waar een gebruikte computer mee naartoe nemen?
Waar een gebruikte computer mee naartoe nemen?

instructies:

Stap 1

Optie 1. Een computer verkopen. De computer is misschien oud, maar vaak is er vraag naar. Deze vraag is te wijten aan het feit dat de hardware in de systeemeenheid meer dan een jaar kan worden toegepast. Dit geldt met name voor voedingen en harde schijven. Wat kunnen we zeggen over de zaak, waarvan de levensduur tien jaar kan zijn. Dit alles dwingt de eigenaren van gebruikte computers om ze te koop aan te bieden. Dergelijke computers zullen hoogstwaarschijnlijk voor onderdelen worden gedemonteerd. Een ander ding zijn randapparatuur (monitor, toetsenbord, muis), waar je heel moeilijk mee wegkomt.

Stap 2

Optie 2. De computer valt onder de garantie. Als de garantieperiode van de gekochte computer nog niet is verstreken, kunt u proberen deze terug te brengen naar de winkel waar deze is gekocht. Volgens de wet op de bescherming van de rechten van de consument moet de persoon die de goederen heeft overhandigd het volledige bedrag terugkrijgen dat aan de aankoop van de computer is besteed.

Stap 3

Optie 3. Computer in onderdelen verkopen. Als de eigenaar van de computer voldoende vaardigheden heeft om hem te monteren en demonteren, kan hij hem in onderdelen verkopen. Dit kan minder effectief zijn dan het verkopen van de hele computer. Dit komt omdat sommige computerhardware onderhevig is aan meer slijtage dan andere, zowel extern als intern. Bijvoorbeeld cd/dvd-rom, die erg snel bederft. Hetzelfde geldt voor muizen, toetsenborden, monitoren (vooral LCD).

Stap 4

Optie 4. Levering van de computer aan een reparatiewerkplaats. De meeste particuliere reparatiebedrijven kopen graag gebruikte computers van hun eigenaren, omdat er vaak een tekort aan reserveonderdelen is. Het enige teleurstellende feit is dat de prijs voor het inwisselen ervan vaak extreem en extreem laag is. Daarom is deze methode om van de oude computer af te komen alleen van toepassing als laatste redmiddel.

Stap 5

Optie 5. Computer als cadeau. Als de computer in goede staat verkeert, waarom geeft u hem dan niet aan uw vrienden of familieleden, voor wie de leeftijd van de gebruikte apparatuur er niet toe doet. Een oude computer is handig als een persoon slecht bekend is met de basisprincipes van interactie met personal computers. Dan is het niet eng om zo'n computer in handen te geven van een onervaren gebruiker.

Aanbevolen: