Een Laag Invoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Laag Invoegen In Photoshop
Een Laag Invoegen In Photoshop

Video: Een Laag Invoegen In Photoshop

Video: Een Laag Invoegen In Photoshop
Video: Werken met Lagen, laagmaskers en aanpassingslagen (Photoshop) 2024, April
Anonim

Met Adobe Photoshop, een krachtige grafische editor, kunt u tijdens het proces lagen maken. Een laag is een aparte laag die je helpt om de afbeelding niet te bederven, maar om deze geleidelijk te bewerken, zodat je later wijzigingen kunt aanbrengen. Het vermogen om lagen te maken is de eerste vaardigheid voor het werken in Photoshop.

Een laag invoegen in Photoshop
Een laag invoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open een grafische editor en maak een nieuw document. Klik hiervoor op het tabblad Bestand en Nieuw erin, of druk op Ctrl + N. Geef de afbeelding de exacte afmetingen, druk zo nodig op Enter. Druk op Ctrl + Sh om een bestaand document te openen. Schakel het deelvenster Lagen in door op F7 te drukken als er geen lagenpalet in het werkgebied van Photoshop is.

Stap 2

Maak een laag met behulp van het tabblad Laag. Klik op Nieuw (Nieuw) op dit tabblad en vervolgens op Laag (Laag). Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de laag een naam in het veld Naam (Naam), wijzig de dekking (dekking) of overvloeimodus (modus). Als u een laag moet selecteren, definieert u de kleur ervan in het veld Kleur. Klik OK. De laag verschijnt in het lagenpalet.

Stap 3

Klik op de pijl/pijl met strepen in het venster om met lagen te werken. Een pijl/pijl met strepen staat in de rechterbovenhoek. Kies in het menu dat wordt geopend de optie Nieuwe laag. Klik in het lagenpalet op de tweede knop van rechts, links van de kleine afbeelding van de prullenbak. De knop ziet eruit als een vel papier met een gevouwen hoek.

Stap 4

In dit geval wordt het dialoogvenster niet weergegeven, maar wordt de laag gemaakt en heeft deze de standaardinstellingen. De achtergrond van de laag wordt transparant en de overvloeimodus wordt ingesteld op Normaal. Dubbelklik op Laag 1 (Laag 1) om de naam van de laag te wijzigen. Typ een nieuwe naam.

Stap 5

Om een lege laag zonder vulling te maken, drukt u op Shift + Ctrl + N,. Selecteer de vereiste opties in het dialoogvenster en klik op OK.

Stap 6

Om een kopie van een laag (bijvoorbeeld de achtergrond) te plakken, klikt u met de rechtermuisknop op de laag en klikt u op Laag dupliceren. In het veld Bestemming kunt u het in Photoshop geopende bestand selecteren waar u de laag wilt invoegen. Klik OK.

Stap 7

Om een laag van het ene document naar het andere in te voegen, plaatst u de documentvensters naast elkaar. Klik op de laag van een document om deze te activeren. Laat de linkermuisknop niet los. Sleep naar het tweede document en pas de positie van de laag aan.

Aanbevolen: