Een Laag Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Laag Invoegen
Een Laag Invoegen

Video: Een Laag Invoegen

Video: Een Laag Invoegen
Video: Invoegen en uitvoegen: invoegstroken 2024, April
Anonim

Alle manipulaties met lagen in de grafische editor Adobe Photoshop worden uitgevoerd met behulp van een apart paneel. Het bevat de meeste tools voor het toevoegen en verwijderen van nieuwe elementen van deze soort aan de lijst, het wijzigen van de volgorde van hun afwisseling, groepering, enz. Maar aangezien de meeste Photoshop-bewerkingen op verschillende manieren kunnen worden geïmplementeerd, kunt u bijvoorbeeld een laag invoegen via het hoofdmenu en met behulp van sneltoetsen en met slepen en neerzetten.

Een laag invoegen
Een laag invoegen

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer in het lagenpaneel degene waarboven u een nieuwe laag wilt invoegen door met de muis te klikken. Als dit paneel niet op het scherm staat, activeer het dan door op de F7-toets te drukken. Open vervolgens de sectie "Lagen" in het editormenu, ga naar de subsectie "Nieuw" en selecteer het item "Laag". De sneltoets Shift + Ctrl + N is toegewezen aan deze opdracht, u kunt deze ook gebruiken. In ieder geval wordt het dialoogvenster voor het maken van een nieuwe laag geopend.

Stap 2

Voer tekst in het veld "Naam" in waarin het toekomstige doel of de inhoud van de toegevoegde laag wordt uitgelegd. Dit is optioneel, maar zeer aan te raden als u van plan bent uw baan te behouden. Zelfs als er in totaal minder dan een dozijn lagen zijn, heb je de volgende keer tijd nodig om erachter te komen waar ze allemaal voor dienen, en een korte verklarende inscriptie zal dit proces enorm vereenvoudigen.

Stap 3

In het veld "Kleur" kunt u een kleurtint selecteren voor een laag in het paneel - dit kan handig zijn als u lagen met hetzelfde doel visueel wilt markeren.

Stap 4

Klik op OK en de bewerking voor het invoegen van een nieuwe laag wordt voltooid.

Stap 5

Er is een verkorte versie van deze bewerking, waarin een nieuwe laag wordt gemaakt zonder een dialoogvenster te gebruiken. Om het te gebruiken, klikt u gewoon op het tweede pictogram van rechts aan de onderrand van het lagenpaneel - wanneer u erover beweegt, verschijnt de tooltip "Een nieuwe laag maken".

Stap 6

Als u geen lege laag wilt invoegen, maar een kopie van een van de bestaande, zoekt u deze in de lijst en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu de opdracht Laag dupliceren. Aan deze bewerking is ook een combinatie van sneltoetsen toegewezen: Ctrl + J. De kopie verschijnt boven de originele regel, maar u kunt deze naar een ander niveau verplaatsen door met de linkermuisknop te slepen.

Stap 7

U kunt een kopie van een bestaande laag toevoegen aan een andere afbeelding die is geopend in de grafische editor. Om dit te doen, plaatst u de vensters van beide afbeeldingen naast elkaar en selecteert u vervolgens de laag waarboven u de kopie wilt plakken. Ga naar het afbeeldingsvenster met de gekopieerde laag en sleep deze van het lagenpaneel naar de tweede afbeelding. De bewerking zal worden voltooid en u moet de juiste positionering van de laag in de nieuwe omgeving uitvoeren.

Aanbevolen: