Tekst Uit Een Afbeelding Knippen

Inhoudsopgave:

Tekst Uit Een Afbeelding Knippen
Tekst Uit Een Afbeelding Knippen

Video: Tekst Uit Een Afbeelding Knippen

Video: Tekst Uit Een Afbeelding Knippen
Video: Photoshop: CUT OUT Text Effect (Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Bij het bewerken van foto's, het maken van collages en fotoselecties en ander werk met afbeeldingen, is het vaak nodig om een element uit de afbeelding te verwijderen - u moet bijvoorbeeld een tekstelement uit de afbeelding verwijderen. Het is niet moeilijk om dit te doen als je Adobe Photoshop CS2 en basisvaardigheden in deze grafische editor hebt.

Tekst uit een afbeelding knippen
Tekst uit een afbeelding knippen

instructies:

Stap 1

Open Adobe Photoshop en laad de foto of afbeelding waarvan u de tekst wilt uitknippen met behulp van de menuopdracht Bestand> Openen. Open vervolgens in de bovenste menubalk het tabblad Filter en selecteer de optie Extract. U kunt deze functie ook oproepen door op de toetsencombinatie Alt + Ctrl + X te drukken.

Stap 2

U ziet uw afbeelding geopend in een apart bewerkingsvenster. Selecteer in de linker verticale werkbalk het bovenste pictogram - het markeergereedschap.

Stap 3

Pas in het paneel rechts van de afbeelding de penseelparameters aan - grootte, hardheid, type, enzovoort. Trek met de muiscursor uw object voorzichtig langs de omtreklijn en sluit de omtreklijn rond de letters volledig.

Stap 4

Wanneer de tekst volledig omlijnd is, selecteert u op de linkerwerkbalk de vulling - het tweede pictogram van boven, en past u dit toe op de omlijnde gebieden.

Stap 5

Controleer of u onbewerkte stukken tekst hebt en kijk hoe goed de vulling de vorm en contouren van de tekst weergeeft. Als alles bij u past, klikt u op de knop OK rechtsboven in het venster.

Stap 6

U keert terug naar het hoofdvenster van het programma en u zult zien dat de geknipte tekst nu op een transparante achtergrond is geplaatst en kan worden gebruikt voor verdere bewerking en beeldverwerking.

Stap 7

U kunt de geknipte tekst op elke nieuwe achtergrond plaatsen, de vorm, richting en kleur wijzigen, en het tekstfragment vrijelijk in het transparante veld verplaatsen, waarbij u de beste locatie ervoor kiest.

Aanbevolen: