Hoe Tekst Uit Djvu . Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Uit Djvu . Te Knippen
Hoe Tekst Uit Djvu . Te Knippen

Video: Hoe Tekst Uit Djvu . Te Knippen

Video: Hoe Tekst Uit Djvu . Te Knippen
Video: How to Open djvu File on Windows 2024, Mei
Anonim

Boeken in djvu-formaat zijn vaak te vinden in elektronische bibliotheken. In de regel nemen ze een klein volume in beslag, ze behouden de lettertypen en illustraties van het origineel. Het grootste nadeel van dit formaat is dat de paginatekst als afbeelding naar het klembord wordt gekopieerd. Om het te bewerken, moet u andere toepassingen gebruiken.

Hoe tekst uit djvu. te knippen
Hoe tekst uit djvu. te knippen

Noodzakelijk

  • - computer met programma's Djvu OCR, Djvu Solo, Djvu Viewer;
  • -ABBYY FineReader:
  • - Adobe-Photoshop.

instructies:

Stap 1

Bijna elk programma dat bestanden van dit type leest, stelt je in staat om een aparte pagina uit een boek in djvu-formaat te kopiëren. Ze hebben allemaal een vergelijkbare interface en ongeveer dezelfde functionaliteit. Ga naar het bovenste menu en zoek het tabblad Selectie. Daar ziet u de regel Regio selecteren. Selecteer het.

Stap 2

Zoek de gewenste pagina Dit kan in het bovenste menuvenster. Als de pagina zich in de buurt van het begin of het einde van het boek bevindt, kunt u de pijlen gebruiken. Selecteer het gewenste fragment erop met behulp van het frame dat voor je verscheen. Klik met de rechtermuisknop. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu voor u, waarin wordt aangeboden om de pagina op te slaan of te kopiëren. Kies de tweede.

Stap 3

Open Adobe Photoshop of bijvoorbeeld een afbeeldingsviewer die de functie heeft om een nieuw bestand aan te maken. Maak een bestand en plak wat je in je buffer hebt erin. Sla de afbeelding op als.

Stap 4

Open de afbeelding in ABBYY FineReader. Hoe meer recente versie van dit programma je hebt, hoe beter. Zoek de functie "Herkennen". Wanneer het programma dit doet, slaat u het bestand op in het formaat dat u nodig hebt, bijvoorbeeld in doc.

Stap 5

Met Djvu OCR kunt u het hele boek in één keer in pagina's splitsen. Open het programma en selecteer de optie Djvu Decoder in het menu. Er verschijnt een venster voor je. Zoek de functie Djvu-bestandslijst. Klik op de knop Toevoegen. Geef aan waar het boek in dit formaat dat u wilt converteren zich bevindt. Selecteer Uitvoermap. Zoek de knop Bladeren. Selecteer de map voor de opgeslagen pagina's. Schrijf de naam van de map in het Latijn. Klik op Verwerken.

Stap 6

Start ABBYY FineReader. U kunt één pagina of allemaal tegelijk openen - dit zal de tijd aanzienlijk verkorten. Klik op de knop "Herkennen". Sla de pagina's op als aparte bestanden, of selecteer ze allemaal en maak er één document van.

Aanbevolen: