Hoe Een Afbeelding Van De Achtergrond Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Van De Achtergrond Te Knippen
Hoe Een Afbeelding Van De Achtergrond Te Knippen

Video: Hoe Een Afbeelding Van De Achtergrond Te Knippen

Video: Hoe Een Afbeelding Van De Achtergrond Te Knippen
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

Heel vaak is het bij het verwerken van afbeeldingen nodig om een fragment te verwijderen of juist toe te voegen. Misschien zal dit detail een andere tekening versieren, of het is overbodig geworden in de originele afbeelding. Photoshop biedt verschillende manieren om een afbeelding vanaf de achtergrond bij te snijden.

Hoe een afbeelding van de achtergrond te knippen
Hoe een afbeelding van de achtergrond te knippen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-fotografie

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding. Als de achtergrond min of meer uniform is, is het handig om de magnetische lasso te gebruiken. Roep het op door op de toets L. Beweeg het gereedschap over het object, klik met de linkermuisknop en sleep langs het pad. Als het object aanzienlijk van kleur verschilt van de achtergrond, heb je geen problemen - Lasso "plakt" aan de omtrek en "ziet" het goed. Als de kleuren van de achtergrond en het object bijna hetzelfde zijn, moet u in moeilijke gebieden de cursor handmatig leiden en ankerpunten maken door met de muis op het pad te klikken.

Stap 2

Het is beter om Magic Wand Tool te gebruiken om objecten met een complexe vorm te selecteren. Om het op te roepen, drukt u op W. Stel in de eigenschappenbalk de parameters in waarmee het gereedschap de afbeelding van de achtergrond zal onderscheiden en klik op de "toverstaf" op de achtergrond naast het object. Er verschijnt een selectiegebied. Klik in de eigenschappenbalk op de knop Toevoegen aan selectie - nu wordt de nieuwe selectie samengevat met de oude. Gebruik je toverstaf om nieuwe delen van de achtergrond te markeren totdat je alles hebt geselecteerd. Om de achtergrond tussen de bloembladen te markeren, klikt u eenmaal met de linkermuisknop, plaatst u de muisaanwijzer op de selectie, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Groeien in het contextmenu. Herhaal dit meerdere keren totdat de selectie het hele gebied tussen de bloembladen vult. Gebruik het gereedschap zo vaak als nodig is om alleen de bloemen en bladeren geselecteerd te houden.

Stap 3

Nu heb je de achtergrond rond het object geselecteerd. Om een object te selecteren, selecteert u de items Selecteren en Omkeren in het hoofdmenu.

Stap 4

Als u wilt knippen, bijv. verwijder een object uit de afbeelding, selecteer Bewerken en Knippen in het hoofdmenu of gebruik de combinatie Ctrl + X. In plaats van het verwijderde deel van de afbeelding blijft dan de lege omtrek behouden. Als u het object alleen maar hoeft te kopiëren om het naar een andere afbeelding over te brengen, drukt u op Ctrl + C of selecteert u Elit and Copy in het hoofdmenu.

Aanbevolen: