Hoe Een Afbeelding Uit Een Video Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Uit Een Video Te Knippen
Hoe Een Afbeelding Uit Een Video Te Knippen

Video: Hoe Een Afbeelding Uit Een Video Te Knippen

Video: Hoe Een Afbeelding Uit Een Video Te Knippen
Video: Hoe knip je een 3D-afbeelding uit? 2024, April
Anonim

De optie om het geselecteerde frame in een bestand op te slaan is beschikbaar in veel videobewerkingsprogramma's. Het uitsnijden van een apart object uit de opgeslagen afbeelding is een heel ander probleem. Om dit te doen, moet u de grafische editor Photoshop gebruiken.

Hoe een afbeelding uit een video te knippen
Hoe een afbeelding uit een video te knippen

Noodzakelijk

  • - Movie Maker-programma;
  • - VirtualDub-programma;
  • - Photoshop-programma;
  • - filmpje.

instructies:

Stap 1

U kunt Movie Maker gebruiken om een frame van een video op te slaan. Laad de video in deze editor met behulp van de optie "Video importeren", plaats deze met de muis op de tijdlijn en klik op het fragment dat u in een apart bestand gaat opslaan. De aanwijzer van het huidige frame zal naar het gemarkeerde frame gaan, dat in het spelervenster zal verschijnen. Om de afbeelding op te slaan, klikt u op de knop "Maak een foto", die zich onder het spelervenster bevindt.

Stap 2

In de VirtualDub-editor is het opslaan van een enkel frame ook niet bijzonder moeilijk. Open de clip in het programma met behulp van de optie Videobestand openen in het menu Bestand en klik op de schaal met framenummers, die zich onder het spelervenster bevindt. U kunt de aanwijzer van het huidige frame met de muis naar de gewenste locatie slepen.

Stap 3

Selecteer het frame met behulp van de optie Start selectie instellen in het menu Bewerken. Druk op de rechterpijltoets om naar het volgende frame te gaan en pas de optie Einde selectie instellen erop toe. Om het frame van waaruit de selectie begint op te slaan in een apart bestand, gebruikt u de optie Afbeeldingsvolgorde in de groep Exporteren van het menu Bestand. Geef in het veld Directory to hold de locatie op uw harde schijf op waar de afbeelding zal worden opgeslagen en selecteer jpeg als uitvoerformaat.

Stap 4

Als u niet alleen een apart videoframe wilt opslaan, maar er ook een object uit wilt knippen, laadt u het opgeslagen bestand in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Het frame dat van de video is opgeslagen, is mogelijk niet scherp. Als je dit wilt oplossen, dupliceer je de originele laag met de optie Laag dupliceren in het menu Laag en verwerk je het helderheidskanaal van de kopielaag met het filter Onscherp masker.

Stap 5

Om een apart luminantiekanaal tot uw beschikking te hebben, schakelt u de afbeelding naar de Lab-modus met behulp van de Lab-optie uit de Mode-groep van het Image-menu. Open het kanalenpalet en selecteer het kanaal Lichtheid. Pas de optie Onscherp masker in de groep Verscherpen van het menu Filter toe op het frame dat zwart-wit is geworden als gevolg van uw acties. Klik op het Lab-kanaal om de afbeelding in te kleuren.

Stap 6

Zet de afbeelding terug in de RGB-kleurmodus en selecteer het object dat u interesseert. Gebruik hiervoor de optie Uitpakken in het menu Filter. Contour de uitsnede met het gereedschap Randmarkering en vul het gebied dat wordt begrensd door de selectielijnen met het gereedschap Vullen. Door op de knop Voorbeeld te klikken, ziet u het resultaat van het filter.

Stap 7

Schakel de zichtbaarheid van de achtergrondafbeelding in het lagenpalet uit en sla het uitgesneden object op in een png- of psd-bestand met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: