Hoe Krijg Je Tekst Uit Een Afbeelding

Inhoudsopgave:

Hoe Krijg Je Tekst Uit Een Afbeelding
Hoe Krijg Je Tekst Uit Een Afbeelding

Video: Hoe Krijg Je Tekst Uit Een Afbeelding

Video: Hoe Krijg Je Tekst Uit Een Afbeelding
Video: Tekst uit een afbeelding of foto halen 2024, April
Anonim

Om tekst van een afbeelding te herkennen, worden gespecialiseerde scanners gebruikt, waarmee u het gewenste document in elk ondersteund formaat kunt opslaan om het later te bewerken en af te drukken. Met veel programma's kunt u werken met gescande kopieën van verschillende materialen, artikelen en andere getypte teksten.

Hoe krijg je tekst uit een afbeelding
Hoe krijg je tekst uit een afbeelding

instructies:

Stap 1

Een van de meest populaire OCR-programma's is ABBYY Fine Reader. Naast het scannen van gewone afbeeldingsbestanden, kunt u met het programma PDF-bestanden (zonder tekstlaag) of DJVU herkennen, waarbij de originele opmaak en tekstweergave zoveel mogelijk behouden blijven. De applicatie kan met veel verschillende talen werken en het eindresultaat opslaan in DOC-, DOCX-, XLS-, ODT-, TXT-, RTF- en PDF-formaten.

Stap 2

Download het programma van de officiële site en installeer het volgens de instructies van het installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid, start u de toepassing.

Stap 3

Open het menu-item "Bestand" - "Open PDF of Afbeelding". Selecteer in het venster dat verschijnt de afbeelding waarvan u de tekst wilt scannen.

Stap 4

Wacht tot het einde van het proces van het toevoegen van de geselecteerde elementen aan het document. Als u klaar bent, worden alle toegevoegde foto's aan de linkerkant van het venster weergegeven en aan de rechterkant een versie op volledige grootte van de geselecteerde pagina. Met behulp van de werkbalk kunt u de vereiste grenzen van de scangebieden selecteren. Selecteer in het linkerdeel van het programmavenster "Documenttaal" - "Russisch" (of een andere taal die wordt ondersteund door het programma dat u wilt herkennen).

Stap 5

Ga naar de sectie "Document" - "Herkennen" of gebruik de overeenkomstige knop op de werkbalk. Nadat de procedure is voltooid, selecteert u het menu "Bestand" - "Document overbrengen naar" - Microsoft Word. U kunt ook het opslagformaat Microsoft Excel, PowerPoint, TXT of HTML kiezen. Selecteer de locatie om het bestand op te slaan en druk vervolgens op de knop "Opslaan". Erkenning voltooid.

Stap 6

Van de Fine Reader-tegenhangers kunt u het gratis CuneiForm-programma gebruiken. Om snel een enkel bestand te converteren, kunt u speciale online services gebruiken voor het scannen van afbeeldingen. Er zijn met name online versies van FineReader, SimpleOCR en OnlineOCR Service.

Aanbevolen: