Hoe Een Link Te Laten Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Link Te Laten Werken
Hoe Een Link Te Laten Werken

Video: Hoe Een Link Te Laten Werken

Video: Hoe Een Link Te Laten Werken
Video: Hoe maak je een hyperlink in PowerPoint? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

Moderne teksteditors zijn zeer krachtig. Een van de gevraagde features is de mogelijkheid om werkkoppelingen te maken. U bereidt bijvoorbeeld materiaal voor een specifiek land voor en wilt het onderwerp verder uitdiepen. Een manier om dit te doen is door een werkende link in te voegen met foto's van dat land. Actieve links zijn handig omdat ze niet naar de adresbalk van de internetbrowser hoeven te worden gekopieerd, maar gewoon op CTRL klikken en op de link klikken en deze wordt geopend.

Hoe een link te laten werken
Hoe een link te laten werken

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Microsoft Word 2007-programma.

instructies:

Stap 1

Vervolgens zullen we het proces van het maken van werkende koppelingen bekijken met behulp van het voorbeeld van Microsoft Word 2007, aangezien het tegenwoordig een van de meest voorkomende teksteditors is. Dus als u alleen een link in een tekstdocument wilt plakken, kopieer deze dan op de gebruikelijke manier en plak deze dienovereenkomstig in het document. In Microsoft Word 2007 moet de link na het invoegen automatisch worden geactiveerd.

Stap 2

Als de link na het invoegen niet actief wordt, volg dan deze stappen. Markeer de link en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer vervolgens in het contextmenu dat verschijnt "Hyperlink". Er verschijnt een venster. Je hoeft er niets in te veranderen, klik gewoon op OK. Het venster wordt gesloten en de geselecteerde link werkt.

Stap 3

Heel vaak worden in plaats van direct een link in te voegen, zogenaamde ankerlinks gebruikt. In dit geval worden ze in bepaalde woorden ingevoegd om het uiterlijk van het document mooier te maken. Links kunnen immers vrij lang zijn en uit enkele tientallen karakters bestaan, wat het document totaal niet kleurt.

Stap 4

U kunt op deze manier een werkende ankerlink maken. Selecteer eerst het woord waar de link zal worden ingevoegd. Klik er dan op met de rechtermuisknop. Selecteer "Hyperlink" in het contextmenu. Er wordt een extra venster geopend. De onderste regel van het venster heet "Adres". Kopieer de link en plak deze op deze regel en klik vervolgens op OK. Het venster zal sluiten. Nu is de werkende ankerlink klaar.

Stap 5

Ankerlinks hoeven niet in slechts één woord te worden ingevoegd. Als je wilt, kun je ze in meerdere woorden van de tekst invoegen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar het deel van het tekstdocument te selecteren waaraan de ankerlink zal worden gekoppeld. Verder is de procedure dezelfde als in het hierboven beschreven geval. Om een link uit de tekst te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de tekst en selecteert u Hyperlink verwijderen.

Aanbevolen: