Een Formule Kopiëren In Excel

Inhoudsopgave:

Een Formule Kopiëren In Excel
Een Formule Kopiëren In Excel

Video: Een Formule Kopiëren In Excel

Video: Een Formule Kopiëren In Excel
Video: Excel || Hoe Kopieer Ik Heel Snel Een Formule In Excel 2024, April
Anonim

Tijdens het werken in Microsoft Excel is het soms nodig om een formule naar een of meerdere cellen te kopiëren. In dit geval moet u het verplaatsen met alle koppelingen en opmaakelementen.

Een formule kopiëren in Excel
Een formule kopiëren in Excel

instructies:

Stap 1

Houd er bij het verplaatsen van een formule rekening mee dat de daarin opgenomen koppelingen niet veranderen. Dienovereenkomstig kunt u het formule-algoritme niet gebruiken met nieuwe gegevens. Om de gewenste formule te verplaatsen, selecteert u de cel waarin deze zich bevindt. Klik vervolgens op het tabblad "Home" in het bovenste menu en selecteer aan de linkerkant "Klembord". Zoek in het gebied "Klembord" de knop "Knippen" en klik erop. De cel wordt onmiddellijk gemarkeerd met een stippellijn.

Stap 2

Als u niet alleen de formule, maar ook de opmaakelementen wilt invoegen, klikt u op een lege cel en selecteert u vervolgens het tabblad Start en het gedeelte Klembord. Klik vervolgens op "Invoegen". Als u alleen de formule verplaatst, klikt u niet op de knop "Invoegen" zelf, maar op de pijl ernaast. In de lijst met opdrachten die verschijnt, selecteer Plakken speciaal en de koppeling Formules.

Stap 3

U kunt ook de functies van de cel zelf gebruiken om de formule te knippen en te plakken. Selecteer de gewenste formule, klik op de linkerbovenhoek van de cel en sleep deze naar het gebied waar u de formule wilt invoegen. Alle relevante gegevens worden volledig verplaatst.

Stap 4

Bij het kopiëren van een formule wordt een soortgelijk algoritme van acties gebruikt, alleen met enkele afwijkingen. Selecteer de cel met de formule en gebruik in het gedeelte "Klembord" de knop "Kopiëren". Wanneer u een formule in een andere cel plakt, klikt u op de functie Plakken of op de pijl ernaast en selecteert u Plakken speciaal en Formules. Als u alleen de waarde ervan wilt invoegen, selecteert u Waarden in dezelfde sectie.

Stap 5

Zorg ervoor dat u controleert of de formule die u naar de nieuwe cel hebt gekopieerd, het gewenste resultaat geeft. Als dat niet het geval is, wijzigt u het koppelingstype. Om dit te doen, klikt u op de huidige cel, selecteert u vervolgens de koppeling die moet worden gewijzigd en gebruikt u F4 om het type toe te wijzen.

Aanbevolen: