Hoe Maak Je Een Foto In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto In Photoshop
Hoe Maak Je Een Foto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto In Photoshop
Video: Photoshop voor beginners | de Basis van Photoshop | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Met behulp van Photoshop kunt u niet alleen talloze manipulaties met afbeeldingen uitvoeren, maar ook zelf dergelijke afbeeldingen maken. Om dit te doen, heb je niet veel tijd of speciale vaardigheden nodig. Het kost je niet meer dan 10 minuten om zo'n foto te maken. Laten we eens kijken naar deze procedure aan de hand van het voorbeeld van het maken van zo'n populair tegenwoordig beeldformaat - een avatar.

Hoe maak je een foto in Photoshop
Hoe maak je een foto in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Een avatar is een kleine vierkante afbeelding die u vertegenwoordigt op forums, sociale netwerken en verschillende websites. In de regel is de grootte niet groter dan 150x150 px. Maak een nieuw document in Photoshop en geef bij het maken de afmetingen op, bijvoorbeeld 120 bij 120 pixels. Resolutie (resolutie) kan klein zijn en het kleurenschema moet RGB zijn.

Stap 2

Nadat je een blanco document van het gewenste formaat hebt gemaakt, open je de foto of tekening waarvan je een avatar wilt maken. Snijd ten minste ongeveer de geüploade afbeelding bij, snijd deze bij tot het fragment dat u op de avatar wilt zien met behulp van het gereedschap Bijsnijden. Dupliceer vervolgens de bijgesneden afbeeldingslaag en sleep de kopie naar de avatar-preset.

Stap 3

Nu is het uw taak om de afbeelding te verkleinen tot de uiteindelijke grootte van de avatar (als uw tekening bijvoorbeeld 500 bij 500 pixels is, moet u deze verkleinen tot 120 bij 120 zodat deze volledig in het gewenste formaat past. Open het menu Bewerken menu en klik op Vrije transformatie. Op het scherm verschijnen pictogrammen voor het vergroten of verkleinen van de afbeelding. Houd de Shift-toets ingedrukt, zodat u het formaat van de afbeelding kunt wijzigen zonder de oorspronkelijke verhoudingen te verbreken. Zonder deze los te laten, begint u de foto te verkleinen tot de grootte van het avatarbeeld.

Stap 4

Als u tevreden bent met het resultaat, drukt u op Enter, waarmee de transformatie wordt bevestigd, en sla de afbeelding vervolgens op uw computer op met de opdracht Bestand> Opslaan voor web. Kies jpeg-formaat en maximale kwaliteit. Je nieuwe foto is klaar.

Aanbevolen: