Hoe Het Geluid Op De Pc Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid Op De Pc Aan Te Zetten
Hoe Het Geluid Op De Pc Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Geluid Op De Pc Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Geluid Op De Pc Aan Te Zetten
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, April
Anonim

Een geschikt luidsprekersysteem is vereist om geluid van een personal computer te reproduceren. Het is ook belangrijk om je geluidskaart correct aan te sluiten en te configureren. U moet beginnen met het aanpassen van het geluid door de status van de geluidskaart te controleren.

Hoe het geluid op de pc aan te zetten
Hoe het geluid op de pc aan te zetten

Noodzakelijk

  • - geluidskaartstuurprogramma's;
  • - een programma voor het afspelen van geluid;
  • - geluidskaart.

instructies:

Stap 1

Veel moderne moederborden hebben ingebouwde geluidskaarten. Hierdoor bezette je niet onnodig PCI-slots, wat handig kan zijn voor het aansluiten van andere apparaten. Heb je geen geluidskaart, koop dan een geschikt apparaat en sluit deze aan.

Stap 2

Installeer stuurprogramma's voor uw geluidskaart. Ga naar de ontwikkelaarssite voor dat apparaat of moederbord om de bestanden te vinden die u nodig hebt. Open het gedeelte Drivers of Downloads. Gebruik de zoekbalk. Zoek vooraf het model van de geluidskaart uit. Bij gebruik van een geïntegreerd apparaat is het verstandiger om te zoeken naar drivers voor je moederbord.

Stap 3

Download de bestanden die door het systeem worden voorgesteld. Meestal worden stuurprogramma's voor geluidskaarten gepresenteerd in de vorm van een speciaal hulpprogramma dat nodig is om de parameters van deze apparaten te configureren. Voer het installatieprogramma uit dat zich in de gedownloade map bevindt. Installeer de software volgens het stapsgewijze menu dat verschijnt.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op nadat u de programmaonderdelen hebt geïnstalleerd. Hierdoor kan het systeem nieuwe hardware detecteren en voorbereiden voor lancering. Lees de instructies voor uw geluidskaart. Ontdek welke poort voor audio-uitvoer is.

Stap 5

Sluit de luidsprekerkabel aan op de gewenste poort. Installeer de muziekspeler en speel het gewenste nummer af. Controleer de kwaliteit van uw geluidskaart.

Stap 6

Als er na het volgen van deze stappen nog steeds geen geluid is, controleer dan je systeeminstellingen. Open het configuratiescherm van uw computer en ga naar het menu Hardware en geluiden.

Stap 7

Selecteer nu "Volume aanpassen". Zorg ervoor dat het audio-uitgangsniveau correct is. Ga naar "Audioapparaten beheren".

Stap 8

Klik in het tabblad "Afspelen" op het pictogram "Speakers" en klik op de knop "Standaard". Klik op de knop Eigenschappen, selecteer het tabblad Niveaus en controleer de volume-instellingen voor de hardware die u configureert.

Aanbevolen: