Een Netwerkverbinding Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkverbinding Toevoegen
Een Netwerkverbinding Toevoegen

Video: Een Netwerkverbinding Toevoegen

Video: Een Netwerkverbinding Toevoegen
Video: Een netwerk toevoegen aan een klant 2024, Mei
Anonim

Meestal wordt een netwerkverbinding automatisch gemaakt, bijvoorbeeld bij het installeren van stuurprogramma's voor een netwerkkaart. Als de installatie fout is gegaan of als u een nieuwe netwerkverbinding moet maken om toegang te krijgen tot internet of een andere pc, moet u dit handmatig doen.

Een netwerkverbinding toevoegen
Een netwerkverbinding toevoegen

instructies:

Stap 1

Ga hiervoor naar het besturingssysteem. Als u in Windows werkt, gaat u naar het menu "Start", selecteert u het item genaamd "Configuratiescherm". U kunt dit ook doen door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" te klikken en "Configuratiescherm" te selecteren.

Stap 2

Ga dan naar het gedeelte "Netwerkverbindingen" en klik aan de rechterkant van het netwerktaakvenster op "Een nieuwe verbinding maken". Hiermee wordt de nieuwe verbindingswizard geopend. Selecteer het gewenste artikel. Als u bijvoorbeeld een verbinding met internet moet maken, selecteert u "Verbinding maken met internet", klikt u op "Volgende" en selecteert u "Handmatig een verbinding instellen" en selecteert u vervolgens het type verbinding.

Stap 3

Nu moet u beslissen over de instellingen voor de nieuwe netwerkverbinding. Als u een internetverbinding heeft, moet u eerst de gebruikersnaam en vervolgens het wachtwoord invoeren. Als het netwerk lokaal is, noteer dan de minimale netwerkparameters. En hiervoor moet u de netwerkverbinding activeren die u hebt gemaakt, "Internet Protocol TCP / IP" selecteren, vervolgens op "Eigenschappen" klikken, het item met de titel "Gebruik het volgende IP-adres" selecteren en de vereiste parameters invoeren. Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende waarden worden gegeven:

- IP-adres - 192.168.0.1;

- subnetmasker - 255.255.255.0 (standaard, meestal automatisch ingesteld);

- de hoofdgateway - 192.168.0.2;

- voer vervolgens, indien nodig, uw voorkeurs-DNS-server in.

Stap 4

Als u gebruikers van het Linux-besturingssysteem bent, gaat u naar het menu "Systeem", selecteert u de secties "Beheer" en "Netwerkinstellingen".

Stap 5

Ga in het geval van het "besturingssysteem" MAC OS op dezelfde manier te werk als in het geval van Windows.

Aanbevolen: