Hoe Tekst 90 Graden Te Roteren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst 90 Graden Te Roteren
Hoe Tekst 90 Graden Te Roteren

Video: Hoe Tekst 90 Graden Te Roteren

Video: Hoe Tekst 90 Graden Te Roteren
Video: Rotate Text 90° - Elementor Tutorial 2024, Mei
Anonim

In een klassiek Microsoft Office Word-document bevindt de tekst zich strikt horizontaal, van de linkermarge naar rechts, maar soms is het nodig om het document anders te rangschikken, waarbij niet alleen de stijl of het lettertype wordt gewijzigd, maar ook de richting van de tekst op de pagina. U kunt de tekst die op de gebruikelijke manier is getypt niet 90 graden draaien. Er is echter een andere manier om het document naar uw wensen te ordenen.

Hoe tekst 90 graden te roteren
Hoe tekst 90 graden te roteren

instructies:

Stap 1

Om de richting van de tekst te selecteren, moet u eerst een vorm (vorm) maken waarin deze tekst wordt getypt. Open het document, ga naar het tabblad "Invoegen". Klik in het gedeelte "Tekst" op de knop "Label". Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Label tekenen". De cursor verandert in een “”-teken.

Stap 2

Plaats de muiscursor op de plaats waar de linkerbovenrand van het formulier zal komen en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, omlijnt u de randen waarin uw tekst zich zal bevinden. Wanneer het formulier gereed is, dubbelklikt u ergens in het document om terug te keren naar de tekstinvoermodus.

Stap 3

Voer tekst in de gemaakte vorm in of plak een fragment van het klembord. Wanneer de cursor zich in het formulierveld bevindt, wordt een extra tabblad "Werken met opschriften" beschikbaar - klik erop met de linkermuisknop of op het tabblad "Opmaak" dat zich direct onder het tabblad "Werken met opschriften" bevindt.

Stap 4

Klik in het gedeelte "Tekst" op de knop "Tekstrichting" - de tekst in het formulier wordt 90 graden met de klok mee gedraaid. Als u daarna op de knop drukt, wordt de tekst 180 graden gedraaid vanaf de oorspronkelijke positie (of 90 graden vanaf de bestaande). Rangschik de tekst naar eigen inzicht.

Stap 5

Verwijder de randen van het formulier. Zoek op het tabblad Hulpmiddelen voor labels het gedeelte Labelstijlen en klik op de knop Vormomtrek. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Geen omtrek" - de vormgrenzen worden onzichtbaar. Stel in het gedeelte Schikken in dat de tekst naar wens rond de vorm loopt.

Stap 6

De gebruikelijke bewerkingsopties blijven beschikbaar op het tabblad "Home" - stel de juiste stijl, lettergrootte in, stel de gewenste tekstuitlijning in. Om het formaat van de vorm te wijzigen, beweegt u de cursor over het cirkel- of vierkantpictogram op het vormframe en wacht u tot de cursor verandert in een tweekoppige pijl. Houd de linkermuisknop ingedrukt en pas de lengte en breedte van de vorm aan.

Aanbevolen: