Tekst Roteren In Word

Inhoudsopgave:

Tekst Roteren In Word
Tekst Roteren In Word

Video: Tekst Roteren In Word

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Настройка параметров страницы и абзацев в Microsoft Word 2023, Februari
Anonim

Soms moet de tekst in het document op een niet helemaal standaard manier worden geplaatst, bijvoorbeeld om het verticaal te draaien. In de Microsoft Office Word-editor kunt u hiervoor de beschikbare tools gebruiken.

Tekst roteren in Word
Tekst roteren in Word

instructies:

Stap 1

Als je de tekst niet zelf wilt opmaken, kun je een kant-en-klaar sjabloon gebruiken. Klik op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster en selecteer Nieuw in het contextmenu. Selecteer aan de linkerkant van het geopende venster een sjabloon waarin de tekst al in de gewenste richting is gedraaid. Klik op de knop "Maken" in de rechterbenedenhoek van het venster en voer de gewenste tekst in de sjabloon in.

Stap 2

Om zelf de richting van de tekst in te stellen, gaat u naar het tabblad "Invoegen" in het editorvenster. Klik in het gedeelte "Tekst" op de knop "Label". Selecteer in het vervolgkeuzemenu een van de miniaturen of het item "Een inscriptie tekenen". De cursor verandert van uiterlijk.

Stap 3

Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, markeert u de grenzen van het toekomstige label, laat u de muisknop los en plaatst u de cursor in het gebied dat u zojuist hebt gemaakt. Voer tekst in het veld in op dezelfde manier als u normaal zou doen. Zolang de muiscursor zich binnen de getekende grenzen bevindt, is het contextmenu Tekstvakken beschikbaar in de editor. Maak het tabblad "Opmaak" actief en zoek het gedeelte "Tekst". Druk op de knop Tekstrichting totdat de ingevoerde tekst in de gewenste richting staat.

Stap 4

Als u het tekstvak naar een ander deel van het document wilt verplaatsen, verplaatst u de cursor naar een van de hoeken van het formulier. Wanneer de cursor een tweekoppige pijl wordt, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de vorm. Nadat u de positie van het label op de pagina hebt bepaald, verbergt u de randen van het formulier. Zoek in het contextmenu Labeltools, tabblad Opmaak, de sectie Labelstijlen. Klik op de knop Vormomtrek en selecteer de optie Geen omtrek in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Volgens hetzelfde principe kunt u tekst in een tabelcel plaatsen en deze in de gewenste richting draaien. Open het tabblad "Invoegen", in het gedeelte "Tabel", klik op de knop met dezelfde naam en selecteer "Tabel tekenen" in het contextmenu. Voer tekst in de tabelcel in en ga naar het contextmenu "Hulpmiddelen voor tabellen" naar het tabblad "Lay-out". Gebruik in het gedeelte Uitlijning de knop Tekstrichting om de gewenste tekstrichting in te stellen. Verberg de randen van de tabel.

Populair per onderwerp