Latijnse Letters Invoeren

Inhoudsopgave:

Latijnse Letters Invoeren
Latijnse Letters Invoeren

Video: Latijnse Letters Invoeren

Video: Latijnse Letters Invoeren
Video: Latijnse grammatica: uitleg participium 2024, Mei
Anonim

Voor iemand die net begint het werk op een computer onder de knie te krijgen, lijkt veel moeilijk. Hij is bang om iets verkeerd te doen, om op de verkeerde knop of toets te drukken: wat als hierdoor iets ergs gebeurt? Natuurlijk, als je onzorgvuldig te werk gaat, kun je de instellingen uitschakelen, maar als je bang bent om iets aan te raken, waarom zou je dan überhaupt achter de computer gaan zitten? Neem bijvoorbeeld een tekst: een Russisch sprekende gebruiker is gewend aan het Cyrillische alfabet, maar je kunt ook Engelse woorden invoeren vanaf het toetsenbord. Laten we eens kijken hoe we Latijnse letters moeten invoeren.

Latijnse letters invoeren
Latijnse letters invoeren

instructies:

Stap 1

De "Taalbalk" is verantwoordelijk voor het wisselen van taal. Het staat in het systeemvak op de taakbalk. Moeilijk? Helemaal niet. Kijk naar de onderkant van het scherm. Het paneel onderaan is de "Taakbalk". Aan de linkerkant bevindt zich de knop "Start", met zijn hulp krijgt u toegang tot de programma's die op de computer zijn geïnstalleerd en geeft u het systeem verschillende opdrachten. Rechts van de Start-knop bevindt zich de balk Snel starten, die pictogrammen kan bevatten voor de toepassingen die u het vaakst gebruikt.

Stap 2

Het centrale deel van de "Taakbalk" bevat informatie over welke programma's momenteel door de gebruiker worden uitgevoerd. De uiterst rechtse kant van het paneel is het systeemvak. Het toont de klok, toepassingen die automatisch starten wanneer het systeem opstart, aangesloten apparaten en enkele hulpmiddelen die u helpen op uw computer te werken. Als het systeemvak is samengevouwen, klikt u op het pijlpictogram en ziet u het in zijn geheel.

Stap 3

Het icoon in de vorm van de Russische vlag (verandert naar de Amerikaanse vlag) of het icoon met de letters RU (verandert naar EN) is de "Taalbalk". Als u dit pictogram niet ziet, zelfs niet wanneer u het systeemvak uitvouwt, pas dan de weergave ervan aan. Klik met de rechtermuisknop op de "Taakbalk", selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Werkbalken", plaats in het submenu de markering op het item "Taalbalk" (klik gewoon op de regel met de linkermuisknop).

Stap 4

Om over te schakelen naar de invoer van Latijnse letters, klikt u op het pictogram met de linkermuisknop en klikt u met de linkermuisknop in het uitgevouwen menu op het opschrift EN (Engels / Amerikaans). Het pictogram verandert van uiterlijk en uw toetsenbord is klaar om Latijnse letters in te voeren. Om over te schakelen naar typen op het Latijnse toetsenbord, drukt u op alt="Afbeelding" en Shift of Ctrl en Shift - een ervan zal zeker werken. Deze toetsencombinatie is afhankelijk van de invoerinstellingen op een bepaalde computer.

Aanbevolen: