Hoe De Bestandsextensie Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsextensie Te Bepalen
Hoe De Bestandsextensie Te Bepalen

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Bepalen

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Bepalen
Video: Wat zijn bestandsextensies? 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem verbergt standaard bestandsextensies, zodat u alleen kunt begrijpen welk type bestand voor u ligt met behulp van de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als het bestandstype niet is gedefinieerd en het systeem vraagt u om het programma te selecteren dat het bestand moet openen, kunt u de bestandsextensie achterhalen met behulp van standaard Windows-tools.

Hoe de bestandsextensie te bepalen
Hoe de bestandsextensie te bepalen

instructies:

Stap 1

Een bestandsextensie is een alfabetische aanduiding van een bestandstype, bestaande uit drie tekens na de punt aan het einde van de bestandsnaam. Dus, bijvoorbeeld, de extensie ".exe" aan het einde van de bestandsnaam betekent dat dit een bestand is dat wordt gestart zonder de hulp van programma's van derden, en het bestand met de extensie ".mp3" bevat een muzikale compositie en kan alleen worden geopend met behulp van speciale mediaspelers …

Stap 2

Maar hoe zit het met bestanden waarvan de extensie verborgen is, maar niets kan worden geopend om ze te openen? Allereerst moet u de extensie van zo'n bestand weten en vervolgens een programma kiezen dat dit type bestand opent.

Stap 3

Dus om de bestandsextensie te achterhalen, opent u een Windows Verkenner-venster. Bijvoorbeeld het venster "Deze computer". Selecteer in het menu "Extra" en vervolgens "Mapopties". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Weergave" en verwijder het vinkje bij "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Klik OK. Nu zal aan het einde van de naam van elk bestand de extensie zichtbaar zijn! U kunt de extensie op dezelfde manier verbergen.

Aanbevolen: