Hoe De Bestandsextensie Te Wijzigen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsextensie Te Wijzigen In Windows 7
Hoe De Bestandsextensie Te Wijzigen In Windows 7

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Wijzigen In Windows 7

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Wijzigen In Windows 7
Video: Stationsletter Wijzigen - Windows 7 2024, April
Anonim

De bestandsextensie in Windows-besturingssystemen is geschreven in de bestandsnaam en dient om het type te bepalen door de gebruiker of het programma dat het gebruikt. De extensie kan door de gebruiker worden gewijzigd in een andere die overeenkomt met het bestaande bestandstype.

Hoe de bestandsextensie te wijzigen in Windows 7
Hoe de bestandsextensie te wijzigen in Windows 7

instructies:

Stap 1

Open de map "Computer" door met de linkermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad te dubbelklikken. U kunt ook de systeemmap "Computer" openen door naar het menu "Start" te gaan en eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Computer" in de lijst aan de rechterkant te klikken.

Stap 2

Klik eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Rangschikken" in de linkerbovenhoek van het venster. In de lijst die wordt geopend, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Mappen en lijstinstellingen". Het venster "Mapopties" wordt geopend met geavanceerde instellingen voor het zoeken, bekijken, openen en bekijken van bestanden, mappen en het navigatiedeelvenster (navigatievenster).

Stap 3

Activeer in het geopende venster het tabblad "Bekijken". Dit tabblad zou de instellingen moeten weergeven voor de weergave van mappen en bestanden en een lijst met hun aanvullende opties.

Stap 4

Zoek in de lijst met "Geavanceerde opties" de regel "Extensies verbergen voor geregistreerde bestandstypen" en schakel het selectievakje ernaast uit. Klik op de OK-knop. Daarna worden hun extensies in cijfers en Latijnse letters (bijvoorbeeld.txt,.m3d,.docx, enz.) weergegeven in de namen van bestanden, gescheiden door een punt.

Stap 5

Open de map met het bestand waarvan u de extensie wilt wijzigen. Gebruik eventueel de zoekfunctie. Open hiervoor het menu "Start" en voer in de zoekregel "Programma's en bestanden zoeken" de vraagtekst met de naam van het gewenste bestand geheel of gedeeltelijk in. Bestanden en programma's met namen die overeenkomen met het verzoek worden weergegeven in de bovenstaande lijst.

Stap 6

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand en selecteer de regel "Naam wijzigen" in de vervolgkeuzelijst. Wijzig de bestandsextensie.

Aanbevolen: