Hoe De Bestandsextensie Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsextensie Te Zien
Hoe De Bestandsextensie Te Zien

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Zien

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Zien
Video: Bestandsnaamextensies bekijken in de verkenner 2024, Mei
Anonim

Standaard laten de instellingen van het Windows-besturingssysteem de gebruiker geen bestandsextensies zien. Het is niet altijd handig in het werk, en soms is het gewoon nodig om het type van een bepaald bestand op de harde schijf of verwisselbare media te zien. Hieronder wordt beschreven hoe u de instellingen kunt wijzigen om de optie voor het weergeven van bestandsextensies te activeren.

Mapeigenschappen instellen
Mapeigenschappen instellen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Een bestandsextensie is het deel van de naam waarmee het besturingssysteem of de toepassingsprogramma's het bestandstype identificeren. Het is noodzakelijk voor de OS-componenten om te weten welke applicatie het bestand moet verzenden voor verwerking, en applicaties om te bepalen in welk formaat de inhoud van het bestand moet worden gelezen. De software heeft geen problemen met het lezen van bestandsextensies, maar er zijn situaties waarin de gebruiker ook de volledige bestandsnaam moet zien. De tekstbestanden Document1.rtf en Document1.doc zullen bijvoorbeeld verschijnen met hetzelfde pictogram en dezelfde naam zonder extensie. Om erachter te komen welke van hen dat kan zijn, moet u alleen beide bestanden openen, en dit is niet handig. Om de instelling voor het weergeven van bestandsextensies te activeren, start u Windows Verkenner door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer". Hetzelfde kan worden gedaan door op de sneltoets WIN + E (Latijn R) te drukken. Selecteer vervolgens in het gedeelte "Extra" van het Verkenner-menu "Mapopties". Als gevolg hiervan wordt een venster geopend waarin u naar het tabblad "Bekijken" gaat en onderaan de lange lijst "Aanvullende parameters" het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" deselecteert. Als het bestand, waarvan u de extensie moet zien, een systeembestand is, schakel dan in dezelfde lijst het item "Beveiligde systeembestanden verbergen" uit en plaats een punt naast het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Om deze wijzigingen in de instellingen vast te leggen, klikt u op de knop "OK".

De weergave van bestandsextensies inschakelen
De weergave van bestandsextensies inschakelen

Stap 2

Er is een alternatieve manier voor dezelfde instellingen - via het "Configuratiescherm" Windows. U kunt het starten door het item "Configuratiescherm" te selecteren in het gedeelte "Instellingen" van het hoofdmenu ("Start"-knop). Start in het configuratiescherm de "Mapopties" en als resultaat wordt u naar hetzelfde venster gebracht voor het instellen van mapeigenschappen. Verdere acties zijn hetzelfde als in de vorige versie.

Aanbevolen: