Hoe De Belasting Van De Processor Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Belasting Van De Processor Te Verminderen?
Hoe De Belasting Van De Processor Te Verminderen?

Video: Hoe De Belasting Van De Processor Te Verminderen?

Video: Hoe De Belasting Van De Processor Te Verminderen?
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten over CPU-koelers 2024, Mei
Anonim

Een processor (centrale verwerkingseenheid, CPU) is een microschakeling die het belangrijkste reken- en besturingselement van een computer is. Processorprestaties bepalen de algehele prestaties van uw computer. Maar soms nemen de prestaties van de computer af door de zware belasting van de processor.

Hoe de belasting van de processor te verminderen?
Hoe de belasting van de processor te verminderen?

instructies:

Stap 1

Ontdek hoe druk de processor is. Druk op Ctrl + Alt + Del en start Taakbeheer. Selecteer het tabblad Prestaties en bekijk het percentage CPU-gebruik. Op het tabblad Processen kunt u zien welke processen de processor belasten en de prestaties vertragen.

Stap 2

Schakel het programma uit waarmee dit proces is gestart. Druk op de knop om het programma te sluiten of door het commando "Exit" uit het menu. Probeer de taak in "Taakbeheer" te wissen als het programma niet reageert. Als dat ook niet werkt, beëindigt u het proces in de "Taakbeheer". Wees voorzichtig, alleen gebruikersprocessen mogen worden beëindigd, nooit serviceprocessen.

Stap 3

De belasting van de processor kan worden beïnvloed door programma's die niet overeenkomen met de configuratie van de computer. Verwijder ze. Let altijd op de systeemvereisten van de programma's.

Stap 4

De systeemprestaties worden beïnvloed door de aanwezigheid van virussen en schadelijke software op de computer. Installeer antivirus en scan uw computer. Verwijder virussen en malware. Als je een netwerkverbinding hebt, moet je een firewall installeren om je internetverbinding te beschermen.

Stap 5

Veel services zijn essentiële componenten van het systeem en het systeem kan niet zonder hen functioneren. Sommige services kunnen pijnloos worden uitgeschakeld, waardoor geheugen wordt bespaard en de processor minder wordt belast.

Stap 6

Open de lijst met services ("Configuratiescherm", "Administratieve tools", "Services"). De kolom "Status" geeft de huidige status van de service weer (actief of uitgeschakeld), de kolom "Opstarttype" bepaalt of de service automatisch start wanneer Windows opstart. Om een service uit te schakelen, dubbelklikt u erop en selecteert u Uitgeschakeld in de kolom Opstarttype.

Stap 7

Schakel ongebruikte services uit. Om uw computer te kunnen herstellen als de normale werking beschadigd is, maakt u een herstelpunt aan. Ga voorzichtig te werk en onthoud altijd precies wat u hebt gedaan om de instellingen indien nodig in hun oorspronkelijke staat terug te zetten.

Stap 8

Neem contact op met een specialist als processorproblemen herhaaldelijk optreden.

Aanbevolen: