Hoe 2 Foto's Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Foto's Te Combineren
Hoe 2 Foto's Te Combineren

Video: Hoe 2 Foto's Te Combineren

Video: Hoe 2 Foto's Te Combineren
Video: PHOTOSHOP 2 foto’s combineren! | Anne 2024, Mei
Anonim

Om een collage te maken, moet je een geschikte achtergrond kiezen en je foto's erop plaatsen. Foto's kunnen als geheel worden geplaatst, of enkele van hun afzonderlijke fragmenten. Op de een of andere manier zul je 2 of meer foto's moeten combineren.

Hoe 2 foto's te combineren
Hoe 2 foto's te combineren

instructies:

Stap 1

Gebruik de standaard Windows-toepassing - Paint om 2 foto's te combineren. Voer de applicatie uit. Open de afbeelding erin die als achtergrond zal dienen. Gebruik vervolgens de toepassing Bestandsverkenner om naar de map te gaan waar de tweede afbeelding die u met de eerste wilt matchen, is opgeslagen.

Stap 2

Klik erop met de linkermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt "Openen met" en selecteer vervolgens Paint in de lijst met voorgestelde programma's. Markeer het met een gestippelde rand. Vervolgens kunt u de selectie kopiëren of knippen. Het is aan u.

Stap 3

Om vervolgens 2 foto's te combineren, opent u de eerste afbeelding, selecteert u het gereedschap met stippellijnen, selecteert u een fragment van de afbeelding in het werkgebied van het programma en drukt u op de sneltoets Ctrl + V. Er verschijnt een tweede afbeelding. Verklein het en plaats het in de gewenste positie tegen de achtergrond.

Stap 4

Download en installeer de Adobe Photoshop-toepassing op uw pc om 2 tekeningen te combineren. Open beide afbeeldingen met dit programma. De werkbalk bevindt zich aan de linkerkant. Zoek het gereedschap Verplaatsen erop. Gebruik het om de ene afbeelding naar de andere te slepen.

Stap 5

Als de foto's elkaar niet mogen overlappen, maar naast elkaar moeten liggen, pas ze dan zo aan dat ze even groot zijn. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Free Transform". Gebruik vervolgens de richtingspijlen om het formaat van de afbeelding te wijzigen.

Stap 6

Kijk naar de plek waar de afbeeldingen in elkaar passen. Als het kleurcontrast duidelijk zichtbaar is, gebruikt u het gereedschap Verloop. Stel de instellingen in op een zwart-wit verloop en geef aan waar het moet beginnen en waar het moet eindigen. Sla vervolgens de resulterende foto op door deze een naam te geven, de opslagmap en verschillende formaten op te geven. Bewaar het zowel als een sjabloon voor het geval u iets wilt aanpassen, en als een jpeg-afbeelding.

Aanbevolen: