Welke Programma's Zijn Er Voor Het Knippen Van Een Nummer

Inhoudsopgave:

Welke Programma's Zijn Er Voor Het Knippen Van Een Nummer
Welke Programma's Zijn Er Voor Het Knippen Van Een Nummer

Video: Welke Programma's Zijn Er Voor Het Knippen Van Een Nummer

Video: Welke Programma's Zijn Er Voor Het Knippen Van Een Nummer
Video: Samples maken zoals Garrix (Animals) - Ableton (Gevorderd) - [Dutch] 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel populaire gratis software voor het knippen van liedjes. Ze hebben de functies die je nodig hebt om met audiobestanden om te gaan: trimmen, plakken en plakken. Elk van deze programma's heeft echter zijn eigen verschillen.

Welke programma's zijn er voor het knippen van een nummer
Welke programma's zijn er voor het knippen van een nummer

MP3DirectCut-nummersnijder

Met deze eenvoudige applicatie kun je MP3-audiobestanden bijsnijden zonder ze te knijpen. Hierdoor blijft de oorspronkelijke geluidskwaliteit van de muziekcompositie behouden. Onder de opties voor de mp3DirectCut song slicer, kunt u ook enkele basiseffecten toepassen.

Met "verzwakking" kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat de laatste geluiden van de opname niet worden afgebroken, maar geleidelijk wegsterven. Een andere handige functie is geluidsnormalisatie. Het is vooral handig om het volumeniveau gelijk te maken in het geval van dictafoonopnames. Als u met een lange audio-opname moet werken, moet u de automatische pauzedetectietool gebruiken. Met zijn hulp zal het voor u gemakkelijker zijn om plaatsen te vinden om een mp3-track te "knippen".

Natuurlijk zorgt het programma ook voor het invoegen en lijmen van afzonderlijke delen van het audiobestand. In de "Instellingen" wordt de gebruiker gevraagd om een taal te kiezen die voor hem geschikt is (inclusief Russisch).

Het enige nadeel van deze muzieksnijder is dat hij maar één formaat (mp3) ondersteunt. Echter, gezien de prevalentie van dit formaat, zal het voor iemand nauwelijks een grote teleurstelling zijn.

Uitgang. Als uw muzikale composities voornamelijk in mp3 zijn opgenomen, kunt u het mp3DirectCut-programma downloaden. Hiermee kunt u het gewenste fragment uitknippen en het geluidsvolume van het audiobestand normaliseren.

Audacity lied trimmer

Het programma voor het snijden van nummers Audacity valt op door het feit dat het op verschillende platforms werkt: Mac OS X, Windows, Linux. Maar het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om met meerdere tracks tegelijk te werken. Dankzij dit kun je 2-3 tracks tegelijk openen, een deel uit de ene knippen, in een andere plakken, enz.

Deze audio-editor ondersteunt MP3-, WAV-, OGG Vorbis-, FLAC-formaten. Hij is in staat om de toonhoogte en het tempo te veranderen, externe ruis te verwijderen. Bovendien heeft het programma voor het snijden van nummers Audacity de functie om vanaf een microfoon of line-in tot 16 kanalen tegelijk op te nemen (als er een meerkanaals geluidskaart is). Er is Russische taal in het Audacity audio-editormenu.

Conclusies. Audacity wordt gewoon een onmisbare assistent voor diegenen die vaak beltonen van verschillende nummers tegelijk knippen of een medley van verschillende nummers maken.

FreeAudioDub Song Trimmer

Dit programma is gemakkelijk te gebruiken. Bovendien decodeert het niet opnieuw bij het opslaan van de uitsparing. Dit scheelt veel tijd. Nadat u het bestand in het FreeAudioDub-programma hebt geopend, kunt u het starten om af te spelen en tijdens het klinken van de track het begin en einde van het gewenste fragment instellen. Al het andere zal worden afgesneden.

Het eenvoudige en intuïtieve principe van het werken met de software zal zelfs voor een beginnende gebruiker duidelijk worden. Materiaalkeuze, bewerkingsfunctie, opslaan - dit alles wordt aangegeven door pictogrammen in het programma. FreeAudioDub werkt met alle gangbare audioformaten: MP3, WAV, OGG, MP2, AC3, AAC, M4A, WM.

Uitgang. FreeAudioDub is de beste optie voor gebruikers die met verschillende audioformaten werken.

Andere programma's voor het snijden van nummers

Er zijn andere programma's voor het snijden van nummers zoals Wave Editor en Wavosaur.

Wave Editor wordt een betrouwbaar hulpmiddel voor het trimmen van muziek, zelfs voor onervaren gebruikers. Alle basishandelingen van dit programma zijn opgenomen in de knoppen "kopiëren", "knippen", "plakken" en "verwijderen".

Wavosaur is een audio-editor die ook extra functies heeft, zoals het opnemen en verwerken van je eigen audiotrack. Dit programma kan een vereenvoudigde versie van SoundForge worden genoemd.

Met zijn hulp kunt u de volgende bewerkingen uitvoeren met audio-opname: "knippen", "kopiëren", "plakken", "geluid opnemen van een microfoon", "herhalende fragmenten maken", "een bestand converteren", "het volume normaliseren ", "effecten toepassen" …

Aanbevolen: