De Standaardspeler Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Standaardspeler Wijzigen
De Standaardspeler Wijzigen
Anonim

Sommige pc-gebruikers kunnen verschillende problemen ondervinden met de standaard Windows-speler. Een van de meest populaire problemen is bijvoorbeeld dat niet alle videobestanden starten en dat de speler zelf standaard werkt.

De standaardspeler wijzigen
De standaardspeler wijzigen

De speler wijzigen in Windows XP

De procedure voor het wijzigen van de standaardspeler is vrij eenvoudig en vereist geen speciale kennis en vaardigheden, en bovendien bespaart het tijd bij het werken met een computer. Misschien is het tegenwoordig bijna onmogelijk om te voldoen aan het Windows XP-besturingssysteem, maar dit is waar het wijzigen van de standaardprogramma's veel gemakkelijker is.

Dit besturingssysteem heeft een speciale knop "Standaardprogramma's selecteren", die zich in het menu "Start" bevindt. Om de standaardprogramma's te wijzigen, moet u op deze knop klikken, waarna een nieuw venster wordt geopend. In dit venster, helemaal onderaan, moet u een vinkje plaatsen voor het item "Overig". Er wordt een speciaal menu geopend waarin de gebruiker wordt gevraagd om de standaardbrowser, speler, e-mailclient, enz.

De speler wijzigen in andere versies van Windows

In andere versies van besturingssystemen van de Windows-familie moet u met de rechtermuisknop op een multimediabestand klikken om de standaardspeler naar een andere te wijzigen. Daarna wordt een contextmenu geopend waarin u het item "Openen met" moet selecteren en vervolgens op de knop "Programma selecteren" moet klikken. Na deze eenvoudige manipulaties verschijnt een nieuw venster waarin de gebruiker wordt gevraagd één programma uit de lijst te selecteren.

U kunt niet kiezen uit de gepresenteerde, maar geef het pad op naar andere software (als deze niet in de lijst staat), waarmee het bestand wordt geopend. Om dit te doen, klikt u op het pictogram "Bladeren" en geeft u het pad naar het programma zelf op. Daarna verschijnt het in de lijst en kan het bestand ermee worden uitgevoerd. Selecteer in het venster het programma dat u standaard wilt aanwijzen en er wordt een vinkje geplaatst voor het item "Gebruik het geselecteerde programma voor alle bestanden van dit type". Hiermee is de procedure voor het vervangen van het programma voor het standaard afspelen van mediabestanden voltooid. Het is noodzakelijk om alle acties te bevestigen en op de knop "OK" te drukken.

Deze procedure kan worden uitgevoerd voor absoluut alle mediabestanden, of het nu muziek, video's, foto's, enz. is. Hetzelfde wordt gedaan om het standaardprogramma voor het openen van tekstbestanden te wijzigen. De geaccepteerde wijzigingen worden onmiddellijk van kracht en de gebruiker kan het programma gebruiken dat hij heeft gekozen.

Als gevolg hiervan blijkt dat de procedure voor het wijzigen van de standaardspeler vrij eenvoudig is en geen speciale vaardigheden vereist, hoewel de procedure voor het wijzigen rechtstreeks afhangt van de versie van het besturingssysteem dat op uw pc wordt gebruikt.

Aanbevolen: