Hoe Twee Computers Op één Lijn Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Op één Lijn Aan Te Sluiten?
Hoe Twee Computers Op één Lijn Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Twee Computers Op één Lijn Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Twee Computers Op één Lijn Aan Te Sluiten?
Video: Programmeren...hoe do je dat ? deel 1 - K7 - TXN 4101 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers stellen zich ten doel om meerdere computers op dezelfde providerlijn aan te sluiten. Hierdoor sluit je geen aanvullend contract af met de aanbieder en bespaar je daarmee geld.

Hoe twee computers op één lijn aan te sluiten?
Hoe twee computers op één lijn aan te sluiten?

Het is nodig

LAN-kaart

instructies:

Stap 1

Om een verbinding tot stand te brengen tussen twee computers op dezelfde internetlijn, heb je drie netwerkkaarten nodig. Hoogstwaarschijnlijk heeft elke computer al één netwerkadapter geïnstalleerd, dus zorg voor een derde. In dit geval is het raadzaam om een interne PCI-kaart te gebruiken.

Stap 2

Sluit hem aan op de computer die al met internet is verbonden. Als er op dit moment geen computer toegang heeft tot internet, kies dan voor een krachtigere pc.

Stap 3

Verbind hiervoor de netwerkkaarten van de twee computers met een netwerkkabel. Sluit de internetverbindingskabel aan op de tweede netwerkadapter van de eerste computer.

Stap 4

Maak en configureer deze verbinding. Houd natuurlijk rekening met alle vereisten van uw ISP voor het instellen van internettoegang. Open nu het Netwerkcentrum.

Stap 5

Ga verder met het configureren van de netwerkadapter die is aangesloten op de tweede computer. Selecteer het internetprotocol TCP / IPv4 en open de eigenschappen ervan. Selecteer de optie Gebruik het volgende IP-adres. Dit is nodig om een statisch (permanent) adres voor deze adapter in te stellen. Voer het IP-adres 178.178.178.1 in het veld in. Laat de rest van de items ongewijzigd. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 6

Open de eigenschappen van je internetverbinding. Selecteer het menu Toegang. Activeer het item "Sta toe dat deze internetverbinding wordt gebruikt door andere computers in het lokale netwerk". Geef in het volgende item in dit menu het netwerk op dat door uw computers wordt gevormd.

Stap 7

Zet de tweede computer aan. Open de instellingen van de netwerkadapter. Ga naar TCP / IPv4-eigenschappen. Vul dit menu in met de volgende waarden: - IP-adres 178.178.178.2;

- Subnetmasker naar keuze van het systeem;

- DNS-servers 178.178.178.1;

- Standaard gateway 178.178.178.1 Sla de instellingen voor dit menu op. Controleer of beide computers internettoegang hebben.

Aanbevolen: