Hoe Kom Ik Erachter Welke Processor Ik In Op Mijn Computer Heb?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Welke Processor Ik In Op Mijn Computer Heb?
Hoe Kom Ik Erachter Welke Processor Ik In Op Mijn Computer Heb?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Welke Processor Ik In Op Mijn Computer Heb?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Welke Processor Ik In Op Mijn Computer Heb?
Video: how to chek the generation of processor 2024, Mei
Anonim

Het multitasken van je computer hangt sterk af van de processor. Het maakt niet uit hoeveel gigabyte RAM er op staat en hoe krachtig de videokaart daar ook was, als de processor zwak is, dan krijg je hier weinig van. Wanneer u software koopt, moet u kijken naar de overeenstemming met de snelheid van de processor van de computer.

Hoe kom ik erachter welke processor ik in mijn computer heb?
Hoe kom ik erachter welke processor ik in mijn computer heb?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - TuneUp Utilities-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om basisinformatie over uw processor te achterhalen, is als volgt. Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en selecteer vervolgens "Eigenschappen" in het menu. Er verschijnt een venster waarin basisinformatie over de steen, het type en de frequentie wordt geschreven.

Stap 2

Een andere manier is als volgt. Klik op "Start" en vervolgens - "Alle programma's". Selecteer "Standaard" en vervolgens "Opdrachtprompt". Voer nu Systeminfo in op de opdrachtregel. Wacht een paar seconden en je krijgt processorinformatie.

Stap 3

De bovenstaande methoden bieden alleen de meest elementaire informatie over de processor. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden ervan, kunt u speciale software gebruiken. Gebruik hiervoor het programma TuneUp Utilities. Download het van internet en zet het op uw computer.

Stap 4

Voer het programma uit. Na de eerste lancering verzamelt het informatie over het systeem. Dit kan ongeveer een minuut duren. Na het voltooien van het verzamelen van informatie, bevindt u zich in het hoofdmenu van het programma.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Problemen oplossen" en selecteer vervolgens het gedeelte "Systeeminformatie weergeven". Het eerste gedeelte dat wordt geopend, heet "Overzicht". Er is ook informatie over de processor, maar niet alles.

Stap 6

Klik op het tabblad "Systeemapparaten". In het gedeelte "Processor" is informatie over de steen, de socket en de hoeveelheid cachegeheugen beschikbaar. In het onderste gedeelte ziet u informatie over het BIOS van de processor. Als dit niet genoeg voor je is, klik dan op de regel "Processordetails". Er wordt een extra venster geopend met nog meer gedetailleerde informatie over de steen.

Stap 7

Ga naar het tabblad "Functies". In dit venster aan de linkerkant vindt u een lijst met verschillende technologieën die beschikbaar zijn voor moderne processors. Als een bepaalde technologie erdoor wordt ondersteund, wordt deze gemarkeerd.

Aanbevolen: