Een Zwart-witfoto Inkleuren

Inhoudsopgave:

Een Zwart-witfoto Inkleuren
Een Zwart-witfoto Inkleuren

Video: Een Zwart-witfoto Inkleuren

Video: Een Zwart-witfoto Inkleuren
Video: Een zwart/wit-foto inkleuren (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

Soms wil je oude zwart-witfoto's nieuw leven inblazen of wat details van zwart-witfotografie inkleuren. U hoeft geen professional te zijn om dit te doen - volg gewoon de eenvoudige instructies.

Een zwart-witfoto inkleuren
Een zwart-witfoto inkleuren

Noodzakelijk

Om een zwart-witfoto in te kleuren, hebt u een krachtige grafische editor nodig, zoals Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Photoshop en kies Openen in het menu Bestand. Selecteer het bestand dat u nodig hebt en het zal verschijnen in de werkruimte van het programma. Houd de toets alt="Afbeelding" op het toetsenbord ingedrukt en draai aan het muiswiel om de optimale afbeeldingsgrootte te selecteren om ermee te werken.

Stap 2

Druk op de Q-toets en stel met het penseel de gewenste penseelgrootte in, die optimaal is voor het schilderen van de details van de foto die u nodig hebt. Schilder nu met een penseel een deel van de foto dat een bepaalde kleur zal hebben - bijvoorbeeld het haar op het hoofd van een persoon. Nauwkeurigheid is in dit stadium niet belangrijk.

Stap 3

Nu, met het gummetje geselecteerd, vergroot u de foto en wist u alle plaatsen die u in de vorige stap "aangeraakt" hebt. Hier moet je voorzichtig zijn - de kwaliteit van de resulterende foto hangt af van hoe je hiermee omgaat.

Stap 4

Druk nu nogmaals op de Q-toets en kies in het menu Selecteren Inverse.

Stap 5

Daarna moet je de laag kopiëren. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + C en vervolgens op Ctrl + V. U ontvangt het gekopieerde fragment. Corrigeer zijn positie.

Stap 6

Selecteer in het menu Laag de optie Nieuwe aanpassingslaag en vink de regel Gebruik voorbeeldlaag om uitknipmasker te maken aan.

Stap 7

Nu kunt u experimenteren met het aanpassen van de kleuren om de gewenste kleur te krijgen voor het detail van de foto waaraan u werkt.

Stap 8

Op dezelfde manier kunt u de rest van de foto inkleuren en vergeet in de conclusie niet de resulterende kleurenfoto op te slaan.

Aanbevolen: