Hoe Maak Je Een Tekening In Zwart-wit

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tekening In Zwart-wit
Hoe Maak Je Een Tekening In Zwart-wit

Video: Hoe Maak Je Een Tekening In Zwart-wit

Video: Hoe Maak Je Een Tekening In Zwart-wit
Video: Zwart-witfoto maken met gekleurde objecten in Photoshop 2024, April
Anonim

Het converteren van afbeeldingen naar zwart-wit zwart-wit is een van de eenvoudigste grafische verwerkingsopties. Het is vaak nodig om bijvoorbeeld een foto in zwart-wit te maken voordat deze wordt uitgevoerd naar een printer die afdrukken in kleur niet ondersteunt. In dit geval moet u, voordat u kleurdiagrammen afdrukt, ze naar zwart-wit converteren om te beoordelen hoe duidelijk sectoren met verschillende kleuren zichtbaar zijn.

Hoe maak je een tekening in zwart-wit
Hoe maak je een tekening in zwart-wit

instructies:

Stap 1

Om een tekening in zwart-wit te maken, heb je speciale beeldviewers nodig waarmee je de eenvoudigste beeldbewerking kunt uitvoeren. Er zijn veel van dergelijke programma's en je kunt ze gemakkelijk op het net vinden. Laten we er maar een paar noemen: ACDSee Pro, XnView, PicaJet Photo Organizer, IrfanView en anderen. Meestal kunt u met deze viewers snel aanpassingen aan afbeeldingen maken: de kleurverzadiging wijzigen, eenvoudige filters toepassen, automatisch rode ogen verwijderen, enz.

Stap 2

Het is heel eenvoudig om een tekening in zwart-wit te maken, met het programma IrfanView om de foto's te bekijken. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, opent u de afbeelding die u erin wilt wijzigen. Ga naar het menu "Afbeelding" en selecteer de opdracht "Converteren naar grijswaarden". Het beeld wordt onmiddellijk zwart-wit. Het resulterende resultaat kan worden opgeslagen als een apart nieuw bestand of worden vervangen door de oude afbeelding.

Stap 3

Heel vaak moet je een tekening in zwart-wit maken in een document. In dit geval kunt u het eerst naar zwart-wit converteren en pas daarna in het document importeren. U kunt het echter nog eenvoudiger doen. Nadat u een afbeelding hebt ingevoegd, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Beeldaanpassingspaneel weergeven in het vervolgkeuzemenu. In het paneel dat verschijnt, ziet u verschillende knoppen. Als u op het "Beeldmenu" klikt, selecteert u het commando "Grijswaarden", en de afbeelding in het document wordt zwart-wit.

Aanbevolen: