Hoe Te Verhogen Tot Een Macht In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Te Verhogen Tot Een Macht In Excel
Hoe Te Verhogen Tot Een Macht In Excel

Video: Hoe Te Verhogen Tot Een Macht In Excel

Video: Hoe Te Verhogen Tot Een Macht In Excel
Video: Excel Magic Trick 346: EXPONENTS Formula and Formatting in Excel 2024, Mei
Anonim

De Excel-spreadsheeteditor uit de wijdverbreide kantoorsuite van Microsoft Office-toepassingen wordt vaker dan andere programma's gebruikt voor verschillende wiskundige manipulaties met getallen. Natuurlijk is de machtsverheffing in dit programma aanwezig en het gebruik ervan levert geen problemen op bij het werken met spreadsheets.

Hoe te verhogen tot een macht in Excel
Hoe te verhogen tot een macht in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor in de cel van het werkblad waar u het resultaat van de machtsverheffing wilt weergeven. Ga naar het tabblad "Formules" van de spreadsheet-editor en klik op de middelste knop van de rechterkolom met pictogrammen in de groep "Functiebibliotheek" - wanneer u de muisaanwijzer erover beweegt, verschijnt de "Wiskundige" tooltip omhoog.

Stap 2

Deze knop opent een lange lijst met ingebouwde Excel-functies die verband houden met wiskundige bewerkingen - kies uit de verschillende graden. Daarna verschijnt het wizard-formulier voor het maken van functies op het scherm. Dit formulier kan op een andere manier worden aangeroepen, als u de knop fₓ - "Functie invoegen" - aan de linkerrand van de formulebalk gebruikt. Het opent een venster waarin u de waarde "Math" in het veld "Categorie" moet instellen en vervolgens dezelfde functie "Grade" in dezelfde lange lijst moet selecteren. Deze methode, hoewel een stap langer, kan worden gebruikt vanaf elk tabblad in het Excel-menu.

Stap 3

Voer in het veld "Getal" van het formulier dat in de vorige stap is geopend de beginwaarde in die u tot een macht wilt verheffen. Als het geen constante waarde moet zijn, maar de inhoud van een cel in de tabel, geef dan het adres aan. Dit kan handmatig of door met de muisaanwijzer op de gewenste cel te klikken. U kunt hier ook een formule plaatsen, bijvoorbeeld het optellen van een celbereik of het berekenen van hun gemiddelde waarde. Toegegeven, u zult de functies die in de formule worden gebruikt zelf moeten typen, zonder de deelname van de formulewizard.

Stap 4

Ga naar het volgende veld van het formulier en voer de exponent in. Net als in de vorige stap kunt u hier een constante waarde, een celverwijzing of een formule plaatsen.

Stap 5

Klik op OK en Excel geeft het exponentiatieresultaat weer.

Stap 6

Naast de functie "Graden" begrijpt de spreadsheet-editor ook de bewerking die is geschreven met de algemene notatie, waarbij het oorspronkelijke getal en de exponent worden gescheiden door "cap" - ^. U kunt bijvoorbeeld = 2 ^ 3 in een lege cel typen, op Enter drukken en Excel geeft het resultaat van de kubus van twee weer. Deze vorm van notatie is bijvoorbeeld handig wanneer de bewerking deel uitmaakt van een complexere functie.

Aanbevolen: