Formules Uitschakelen In Excel

Inhoudsopgave:

Formules Uitschakelen In Excel
Formules Uitschakelen In Excel

Video: Formules Uitschakelen In Excel

Video: Formules Uitschakelen In Excel
Video: Berekeningen maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Met de standaardinstellingen behandelt de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor celinhoud die begint met een gelijkteken als een formule. Deze instelling kan worden gewijzigd door het formaat van de cel te wijzigen en zo het gebruik van formules in het opgegeven gebied van het werkblad uit te schakelen. Bovendien heeft Excel instellingen om de weergave van formules in of uit te schakelen.

Formules uitschakelen in Excel
Formules uitschakelen in Excel

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2010 of 2007

instructies:

Stap 1

Standaard past Excel een indeling met de naam "algemeen" toe op elke cel in een spreadsheet. Het houdt in dat een gelijkteken aan het begin van de celinhoud betekent dat er een formule in wordt geplaatst. Dit is onhandig als het gelijkteken in feite slechts een deel van de tekst is. In dergelijke gevallen geeft de spreadsheeteditor meestal een foutmelding weer in de formule in plaats van tekst. U kunt het probleem oplossen door het celformaat te wijzigen in "tekst". Om dit te doen, begint u met het markeren van het gewenste gebied van de tabel - een kolom, een rij of een specifieke groep cellen.

Stap 2

Open de vervolgkeuzelijst in de bovenste regel van de "Nummer"-groep met opdrachten op het tabblad "Algemeen" van het toepassingsmenu. Scroll naar beneden en selecteer de onderste regel - "Tekst". Hetzelfde kan op een andere manier worden gedaan - klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bereik en selecteer de regel "Cellen opmaken" in het contextmenu. Klik op de regel "Tekst" in de lijst "Nummernotaties" en klik op de knop OK. Hiermee is de procedure voltooid.

Stap 3

Als de cellen formules weergeven in plaats van hun resultaten, lijkt het erop dat een van de Excel-voorkeuren moet worden gewijzigd. Ga hiervoor naar het tabblad "Formules" en klik op het pictogram "Formules weergeven" - het bevindt zich rechts van het opschrift "Beïnvloedende cellen" in de opdrachtgroep "Formuleafhankelijkheden". Indien ingeschakeld, moet dit pictogram geel worden gemarkeerd.

Stap 4

Een dergelijk defect kan zich herhalen elke keer dat het document wordt geopend, als deze optie is opgelost in de Excel-instellingen. Om de overeenkomstige instelling te wijzigen, opent u het hoofdmenu van de spreadsheeteditor en selecteert u het item "Parameters". Klik in de lijst met secties op de regel "Geavanceerd" en blader door de lijst met instellingen naar de subsectie "Parameters weergeven voor het volgende blad". Schakel het selectievakje "Formules weergeven, niet hun waarden" uit en klik op OK. Wanneer u het document sluit, vergeet het dan niet op te slaan, zodat de situatie zich niet herhaalt de volgende keer dat u het in de spreadsheeteditor laadt.

Aanbevolen: