Hoe Een Titel In Excel Te Bevriezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Titel In Excel Te Bevriezen
Hoe Een Titel In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Titel In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Titel In Excel Te Bevriezen
Video: Excel Titels blokkeren 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van spreadsheets is het vaak belangrijk dat de kolomkoppen altijd zichtbaar blijven, ongeacht het scrollen op de pagina. Bij een groot aantal lijnen die niet verticaal op het scherm passen, worden koppen echter meestal achter de bovenmarge gevonden, samen met de bovenkant van het blad. De spreadsheet-editor Microsoft Office Excel biedt functies waarmee u een willekeurig aantal rijen kunt bevriezen door ze uit te sluiten van het schuifbare gebied van de tabel.

Hoe een titel in Excel te bevriezen
Hoe een titel in Excel te bevriezen

Het is nodig

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Als u slechts één bovenste regel wilt bevriezen, gaat u naar het tabblad "Beeld" in het menu van de spreadsheeteditor en opent u de vervolgkeuzelijst "Bevriesgebieden". Het wordt in de commandogroep "Venster" geplaatst en bevat drie opties voor het "bevriezen" van cellen. Je hebt het middelste item nodig - "Bevries de bovenste regel". Door deze regel te selecteren, voltooit u de procedure voor het bevestigen van de tabelkop.

Stap 2

Het derde item ("Bevries de eerste kolom") in deze vervolgkeuzelijst schakelt het scrollen van de eerste kolom van de tabel op een vergelijkbare manier uit.

Stap 3

Als u niet alleen een of meerdere bovenste rijen moet corrigeren, maar ook een bepaald aantal kolommen aan de linkerkant van de tabel, wordt de procedure een beetje ingewikkelder. Selecteer de allereerste cel (linksboven) van het schuifbare gebied - alles wat er links of boven staat, wordt hersteld wanneer het document wordt gescrold. Selecteer vervolgens in dezelfde vervolgkeuzelijst "Bevriesgebieden" op het tabblad "Beeld", de bovenste rij ("Bevriesgebieden").

Stap 4

Gebruik hetzelfde lijstitem als u niet één, maar meerdere bovenste regels wilt vastzetten. Ga hiervoor op dezelfde manier te werk als in de vorige stap, maar laat geen kolom links van de geselecteerde cel. Verschillende kolommen worden op dezelfde manier vastgezet aan de linkerrand van de tabel - selecteer hiervoor de cel in de bovenste rij.

Stap 5

Als je een fout hebt gemaakt of de eerder vastgelegde gebieden ongedaan wilt maken, kan dezelfde vervolgkeuzelijst helpen. Als er zo'n "bevroren" cellenbereik op de tabelpagina is, wordt een extra item aan de lijst toegevoegd - "Niet-vastgezette gebieden".

Stap 6

Naast het vastleggen van een specifiek gebied van het document in Excel, is het mogelijk om het blad in verschillende frames te splitsen, die elk hun eigen scrolling hebben. Als u de tabel in twee verticale vensters wilt splitsen, plaatst u de muisaanwijzer op de dunne balk boven de verticale schuifbalk tussen de pijlknop omhoog en de formulebalk. De cursor verandert dan van uiterlijk - het wordt een tweekoppige verticale pijl. Druk op de linkerknop en sleep deze strook omlaag naar de gewenste hoogte van het bovenframe. Op dezelfde manier kunt u de tabel verticaal splitsen.

Aanbevolen: