Hoe Een Cel In Excel Te Bevriezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cel In Excel Te Bevriezen
Hoe Een Cel In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Cel In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Cel In Excel Te Bevriezen
Video: Excel - Formules en cel vastzetten 2024, Mei
Anonim

Als u een cel bevriest van een spreadsheet die is gemaakt in Excel, die is opgenomen in de Microsoft Office-suite, betekent dit dat u een absolute verwijzing naar de geselecteerde cel moet maken. Deze actie is standaard voor Excel en wordt uitgevoerd met behulp van standaardtools.

Hoe een cel in Excel te bevriezen
Hoe een cel in Excel te bevriezen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Vouw de Microsoft Office-link uit en start Excel. Open de toepassingswerkmap die moet worden bewerkt.

Stap 2

Een absolute verwijzing in tabelformules wordt gebruikt om een vast celadres aan te geven. Absolute referenties blijven ongewijzigd tijdens verplaatsings- of kopieerbewerkingen. Wanneer u een nieuwe formule maakt, wordt standaard een relatieve verwijzing gebruikt, die kan veranderen.

Stap 3

Markeer de link die moet worden verankerd in de formulebalk en druk op de functietoets F4. Deze actie zorgt ervoor dat er een dollarteken ($) voor de geselecteerde link verschijnt. Zowel het regelnummer als de letter van de kolom worden vastgelegd in het adres van deze link.

Stap 4

Druk nogmaals op de F4-functietoets om alleen het regelnummer in het adres van de geselecteerde cel vast te leggen. Deze actie zorgt ervoor dat de rij ongewijzigd blijft terwijl de formules worden gesleept en de kolom wordt verplaatst.

Stap 5

De volgende keer dat u op de F4-functietoets drukt, verandert het celadres. Nu wordt de kolom erin vastgezet en wordt de rij verplaatst bij het verplaatsen of kopiëren van de geselecteerde cel.

Stap 6

Een andere manier om absolute celverwijzingen in Excel te maken, is door de bewerking voor het vastzetten van links handmatig uit te voeren. Om dit te doen, moet u bij het invoeren van een formule een dollarteken voor de kolomletter afdrukken en dezelfde actie herhalen voor het regelnummer. Deze actie zorgt ervoor dat beide parameters van het adres van de geselecteerde cel vast zijn en niet veranderen bij het verplaatsen of kopiëren van deze cel.

Stap 7

Sla uw wijzigingen op en sluit Excel af.

Aanbevolen: