Hoe Maak Je Een Afbeelding Met 256 Kleurencode?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Afbeelding Met 256 Kleurencode?
Hoe Maak Je Een Afbeelding Met 256 Kleurencode?

Video: Hoe Maak Je Een Afbeelding Met 256 Kleurencode?

Video: Hoe Maak Je Een Afbeelding Met 256 Kleurencode?
Video: LibreOffice Writer - 11 Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

256-kleurenafbeelding is een term die een manier beschrijft om informatie in geïndexeerde kleuren op te slaan. Informatie over elke pixel van de afbeelding is in dergelijke afbeeldingen gecodeerd met een 8-bits byte, wat in totaal 256 kleuren is. Vanwege de kleine hoeveelheid informatie worden deze afbeeldingen veel gebruikt voor het plaatsen op het netwerk en het uitwisselen van gegevens waarvoor geen hoge resolutie en kwaliteit vereist is.

Hoe maak je een afbeelding met 256 kleurencode?
Hoe maak je een afbeelding met 256 kleurencode?

Noodzakelijk

  • - Originele afbeelding;
  • - een pc waarop een willekeurige versie van Adobe Photoshop-software is geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Photoshop. Bekijk de oorspronkelijke kleurcoderingsinstellingen van de afbeelding. Klik hiervoor in het menu Afbeeldingslijst op Modus. In de Russified-versie van het programma ziet dit pad er als volgt uit: "Image / Mode". Zorg ervoor dat uw foto niet is opgeslagen in een palet van 256 kleuren. Het wordt in deze lijst aangeduid als geïndexeerde kleur, in het Russisch - "geïndexeerde kleur". Afbeeldingsopties in deze lijst zijn gemarkeerd met een vinkje. Ook worden de parameters van de afbeelding weergegeven in het bovenste frame van het geopende venster.

Stap 2

Om een afbeelding in 256 kleuren te transcoderen, selecteert u eenvoudig de gewenste geïndexeerde kleuroptie uit dezelfde lijst. Stel in het onderstaande venster de volgende parameters in: Palet: Lokaal (selectief), in de Russische versie Lokaal-selectief, kleuren - 256. Geforceerd Geforceerde modus kan niet worden geselecteerd, waardoor Geen overblijft. Als de afbeelding bedoeld is om op internet te plaatsen, selecteert u de optie Web.

Stap 3

Houd er rekening mee dat u in dit menu wordt gevraagd om de transparantie van de achtergrond te behouden. Als uw foto oorspronkelijk een dergelijke achtergrond had, vinkt u het vakje Transparantie aan. Dither beeldvereffening is ook naar eigen goeddunken. Wanneer alle transcoderingsopties zijn geselecteerd, klikt u op de knop Opslaan. De informatie op het raamkozijn verandert in "Bestandsnaam @ schaal. Inhoudsopgave ".

Stap 4

Het bestand moet nu worden opgeslagen. Kies in het menu Bestand de optie Opslaan als. Selecteer degene die het beste bij u past uit de aangeboden lijst met formaten. Voor afbeeldingen in 256 kleuren worden BMP-, PNG- en GIF-formaten aangeboden. Afbeeldingen met transparante achtergronden ondersteunen PNG- en GIF-indelingen. Het BMP-formaat werkt redelijk correct met kleur, maar onderscheidt zich door een vrij groot "gewicht" van de afbeelding in bytes.

Stap 5

Als u een afbeelding wilt converteren naar 256-kleurencodering, kunt u de ingebouwde optie Afbeeldingsoptimalisatie voor web als volgt gebruiken. Open de afbeelding. Selecteer het tabblad Opslaan voor web in het menu Bestand. Stel in een apart venster waarin de resultaten van afbeeldingswijzigingen worden weergegeven de volgende parameters in: GIF- of PNG-8-indeling, het aantal kleuren -256, het selectieve of aangepaste kleuralgoritme.

Stap 6

Schakel het selectievakje Transparantie in voor een afbeelding met een transparante achtergrond. Voor elke nieuwe parameter die is geselecteerd, wordt het resultaat onmiddellijk links van de lijst weergegeven. Wanneer alle parameters zijn ingesteld en het resultaat bij u past, klikt u op de knop Opslaan. Sla de afbeelding op onder een andere naam, zodat u het ongewijzigde origineel hebt.

Aanbevolen: