Afmetingen Instellen In AutoCAD

Inhoudsopgave:

Afmetingen Instellen In AutoCAD
Afmetingen Instellen In AutoCAD

Video: Afmetingen Instellen In AutoCAD

Video: Afmetingen Instellen In AutoCAD
Video: autocad opstarten, instellingen goed zetten 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van CAD-tools in productontwerp helpt de ingenieur om alle benodigde documentatie nauwkeurig en snel te produceren. Met behulp van het computerondersteunde ontwerpsysteem AutoCAD kunt u tekeningen maken die zijn ontworpen volgens de regels van GOST met alle benodigde afmetingen en conventies.

Afmetingen instellen in AutoCAD
Afmetingen instellen in AutoCAD

instructies:

Stap 1

Open AutoCAD CAD op uw computer en laad het tekenbestand. Open hiervoor het tabblad "Bestand" van het hoofdprogrammamenu en selecteer het item "Open …". Selecteer vervolgens het tekeningbestand waarin u de maatvoering moet vastleggen.

Stap 2

Als u eerst een tekening moet maken, selecteert u in het tabblad "Bestand" van het hoofdmenu van AutoCAD "Nieuw …" en maakt u een tekening. Om het tekeningbestand op te slaan in het formaat dat u nodig hebt, selecteert u "Opslaan als …". Geef het bestand een naam. Zodat u later snel het gewenste bestand kunt vinden, schrijft u in de bestandsnaam de naam van het geprojecteerde object, evenals het nummer van het document (dat wil zeggen, de tekening zelf). Stel het bestandstype in. Als u van plan bent de tekening in de toekomst in oudere versies van AutoCAD te openen en ermee te werken, selecteert u het juiste bestandstype. Standaard slaat het programma het bestand op als een huidige versie van AutoCAD-tekening met de extensie.dwg.

Stap 3

Selecteer het tabblad Afmetingen in het hoofdmenu van AutoCAD. Selecteer een lineaire afmeting in de vervolgkeuzelijst met verschillende formaten. Het wordt het meest gebruikt bij het bematen van objecten, terwijl de maatlijnen evenwijdig aan de coördinaatassen zijn (horizontaal en verticaal). Vergeet niet dat u zich bij het toepassen van afmetingen moet laten leiden door GOST 2.307-68 van het uniforme systeem voor ontwerpdocumentatie.

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op het punt waar u wilt beginnen met dimensioneren. Maak een tweede muisklik op het eindpunt. De extensielijnen, maatlijn en maatwaarde verschijnen op het scherm. Trek de afmeting naar een vrij gedeelte van de tekening en klik met de linkermuisknop.

Stap 5

Om de parameters van de maatlijn, pijlen of maatwaarden te wijzigen, beweegt u de cursor over de maatlijn en dubbelklikt u met de linkermuisknop. Het submenu met dimensie-eigenschappen wordt weergegeven.

Stap 6

Controleer op het tabblad Algemeen de kleur en het type van de maatlijn. Selecteer op het tabblad "Lijnen en pijlen" het type pijl dat u nodig hebt en stel de waarde ervan in. Controleer ook de dikte van de verlengingslijnen. Gebruik het tabblad "Tekst" om de hoogte van de bematingstekst, de locatie van het label en de tekststijl in te stellen. Vergeet niet de maximale afwijkingen aan te geven in het tabblad "Toleranties".

Stap 7

Gebruik de opdracht Eigenschappen kopiëren om ervoor te zorgen dat alle maatlijnen in de tekening in dezelfde stijl zijn opgemaakt. Selecteer deze opdracht en klik vervolgens met de linkermuisknop op het formaat dat al is ontworpen in overeenstemming met GOST. Verplaats daarna de cursor naar een andere dimensie en klik erop. Parameters zoals tekststijl, lijntype, pijlpunten, enz. hetzelfde worden voor beide maten.

Aanbevolen: