Hoe Tekst In Een Word Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst In Een Word Te Kopiëren
Hoe Tekst In Een Word Te Kopiëren

Video: Hoe Tekst In Een Word Te Kopiëren

Video: Hoe Tekst In Een Word Te Kopiëren
Video: Word 2016: Saving and Sharing Documents 2024, Mei
Anonim

De Word-tekstverwerker is een van de krachtigste en bekendste processors die op het Windows-besturingssysteem draait. Microsoft Word kan een groot aantal testbewerkingsfuncties uitvoeren; ze kunnen figuurlijk worden onderverdeeld in basis en speciaal. De basisfunctionaliteit omvat onder andere de tekstkopieerbewerking. Hiermee kunt u een bepaald deel van de tekst van een ander document in een document invoegen en de tekst binnen één document kopiëren.

Hoe tekst in een Word te kopiëren
Hoe tekst in een Word te kopiëren

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om tekst te kopiëren, zowel globaal, die van toepassing is op alle toepassingen, als lokaal, die alleen in Word werken. Ongeacht de methode om de test te kopiëren, is het allereerst noodzakelijk om het deel ervan te selecteren dat u wilt dupliceren. Plaats de cursor voor het eerste teken dat in de gekopieerde tekst verschijnt. Druk eenmaal op de linkermuisknop. Terwijl u de toets ingedrukt houdt, beweegt u de muisaanwijzer naar het eindteken dat u wilt kopiëren. Zodra u de cursor naar de gewenste locatie heeft gebracht, laat u de muisknop los. De gemarkeerde tekst wordt weergegeven in het wit op een zwarte achtergrond. Het geselecteerde gedeelte kan worden gekopieerd.

Stap 2

De eerste kopieeroptie wordt uitgevoerd met behulp van het vervolgkeuzemenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop klikt. Klik eenmaal met de rechtermuisknop op de eerder geselecteerde tekst. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Kopiëren". Nadat u erop hebt geklikt, wordt uw tekst op het klembord geplaatst.

Stap 3

De volgende methode, die ook globaal is, is het gebruik van een sneltoets. Nadat u het benodigde deel van de tekst hebt geselecteerd, drukt u op de toetsencombinatie "Ctrl + C". Na het klikken wordt het geselecteerde deel van de tekst naar het klembord gekopieerd.

Stap 4

Daarnaast is er een kopieermethode, die wordt uitgevoerd door op de interne toetscombinaties van Microsoft Word te drukken. Selecteer het gewenste deel van de tekst en druk op de combinatie "Ctrl + Ins". Het geselecteerde deel van de tekst wordt gekopieerd.

Stap 5

Daarnaast kunt u na het selecteren van de tekst naar het hoofdmenu van het programma gaan via: "Bewerken" -> "Kopiëren". De tekst wordt ook naar het klembord gekopieerd.

Stap 6

Op dezelfde manier kunt u de eerder gekopieerde tekst plakken. Plaats de cursor in het gedeelte van de tekst waar u een fragment van het klembord wilt plakken. En naar analogie met kopiëren, drukt u op: "Ctrl + V" of "Shift + Ins" of klik met de rechtermuisknop en "Plakken".

Aanbevolen: