Hoe Maak Je Een Kader In Een Word Voor Tekst

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kader In Een Word Voor Tekst
Hoe Maak Je Een Kader In Een Word Voor Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Kader In Een Word Voor Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Kader In Een Word Voor Tekst
Video: How to Make a Frame Around Text in Word 2024, Mei
Anonim

Het toevoegen van kaders wordt gebruikt om persoonlijkheid aan het document toe te voegen of om een deel ervan te markeren, koppen te isoleren, enzovoort. Dit kan met speciale teksteditors.

Hoe maak je een kader in een Word voor tekst
Hoe maak je een kader in een Word voor tekst

Noodzakelijk

MS Office Word

instructies:

Stap 1

Download en installeer Microsoft Office Word of zijn Open Office-equivalent op uw computer als dit nog niet eerder is gedaan. Het werkingsprincipe zal ongeveer hetzelfde zijn, het verschil is dat na verloop van tijd het Microsoft-ontwikkelaarsprogramma moet worden geactiveerd en een licentiesleutel moet worden ingevoerd.

Stap 2

Open in de geïnstalleerde teksteditor het document waarvoor u een kader wilt toevoegen. Als het nog niet is gemaakt, voert u de hoofdtekst in het programma in, slaat u het op, maakt u een kopie, formatteert u het naar eigen goeddunken en gaat u verder met het toevoegen van een frame. Dit doe je in het opmaakmenu in oudere versies van Microsoft Office Word, en als je een programma van 2007 of hoger hebt, dan vind je dit item via het laatste tabblad van het programma.

Stap 3

Selecteer het menu-item "Randen en opvulling". Specificeer naar eigen inzicht het type frame. Selecteer in het veld met de naam "Toepassen op …" de grootte van het frame in verhouding tot het document, het onderdeel of de pagina. Geef de rest van de parameters op en pas ze toe.

Stap 4

Als u het kader uit de tekst moet bewerken of verwijderen, selecteert u in hetzelfde menu op het tabblad Type-instellingen de optie "Geen" of wijzigt u de parameters naar eigen goeddunken. In gevallen waarin u een ongebruikelijk frame moet toevoegen, waarvan de sjabloon niet wordt gebruikt in de standaardset van MS Office Word-tools, gebruikt u een set macro's die zijn gedownload van speciale sites op internet.

Stap 5

In gevallen waarin u het frame van het document of de pagina (van een bewerkbaar element) niet kunt wijzigen, moet u ervoor zorgen dat het is gemaakt met behulp van het juiste menu-item. Als u problemen heeft met het verwijderen of bewerken van het documentkader, gebruik dan de functie voor het weergeven van niet-afdrukbare tekens en de structuur van een tekstbestand. Probeer altijd een kopie te maken en ermee te werken voordat u het document bewerkt.

Aanbevolen: