Hoe Maak Je Een Banner Van Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Banner Van Een Foto
Hoe Maak Je Een Banner Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Banner Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Banner Van Een Foto
Video: Hoe maak je een YouTube banner - een trucje 2024, Mei
Anonim

Na aanschaf van een bepaalde banner is het soms nodig om de afbeelding of de tekst van de reclameslogan te bewerken. Als u de fabrikant hierom vraagt, moet u uw geld opnieuw uitgeven. Het heeft geen zin om dit te doen als u van plan bent de bannertekst meer dan eens te wijzigen. En waarom iets bestellen dat u zelf kunt doen? In dit artikel wordt in detail uitgelegd hoe u van elke afbeelding uw eigen banner kunt maken.

Hoe maak je een banner van een foto
Hoe maak je een banner van een foto

Noodzakelijk

Adobe Photoshop software, afbeelding naar keuze

instructies:

Stap 1

Open een grafische editor. Klik op het menu Bestand en selecteer vervolgens Nieuw. Selecteer in het nieuwe venster het formaat van je banner, ze zijn er in verschillende formaten. Het meest populaire formaat voor een banner is 468x60. De banner wordt 468 pixels breed en 60 pixels hoog. Verander de resolutie naar 150 pixels in plaats van de gebruikelijke 72. Zet de achtergrond op transparant en klik op de knop "OK".

Stap 2

In het hoofdvenster van het programma, aan de linkerkant, is er een werkbalk. Kies een geschikte kleur voor uw banner en gebruik vervolgens de vulling door op de bucket-knop te klikken. Uw banner wordt gekleurd in de geselecteerde kleur.

Stap 3

Voeg nu een foto toe aan uw banner, nadat u de laag eerder uit een ander grafisch bestand heeft gekopieerd door met de rechtermuisknop op het lagenpaneel te klikken en "Laag dupliceren" te selecteren. Als de afbeelding veel groter is dan uw banner, moet u deze verkleinen. Druk op de toetscombinatie Ctrl + T. In de bewerkingsmodus verkleint u de afbeelding door de rand van de afbeelding naar beneden te trekken. Ook op het hoofdpaneel kun je de schaal van de foto instellen (in breedte en hoogte).

Stap 4

U kunt het gereedschap Toverstaf gebruiken om uw afbeelding op te schonen van de achtergrond en andere onnodige elementen. Klik met een stokje op het ongewenste deel van je afbeelding en druk vervolgens op de knop Verwijderen. Verplaats nu uw afbeelding ergens in de banner en voeg tekst toe door op het tekstgereedschap te klikken.

Stap 5

Klik op het menu "Bestand" en vervolgens op "Opslaan als", selecteer het opslagformaat.jpg"

Aanbevolen: