Hoe Een Boek In Jar-formaat Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Boek In Jar-formaat Te Vertalen
Hoe Een Boek In Jar-formaat Te Vertalen

Video: Hoe Een Boek In Jar-formaat Te Vertalen

Video: Hoe Een Boek In Jar-formaat Te Vertalen
Video: Excel Pivot Tables van nul tot expert in een half uur + Dashboard! 2024, Mei
Anonim

Om het e-book direct vanaf een mobiele telefoon met ondersteuning voor java-applicaties te kunnen lezen, moet de tekst in jar-formaat zijn geschreven. Om een tekstbestand te converteren heb je speciale software nodig.

Hoe een boek in jar-formaat te vertalen
Hoe een boek in jar-formaat te vertalen

Noodzakelijk

TequilaCat-programma

instructies:

Stap 1

Een van de populaire toepassingen voor het converteren van tekstbestanden naar java-boeken is het gratis programma in het Russisch Tequila Cat. U kunt het downloaden op de officiële website van de ontwikkelaars op www.tequilacat.org. Nadat u de applicatie naar uw computer hebt gedownload (installatie niet vereist), kunt u beginnen met het converteren van het e-book.

Stap 2

Voer het bestand Shell.exe uit om met het programma te gaan werken. Het hoofdvenster van de toepassing wordt voor u geopend, waar u in het menu aan de linkerkant het type, de grootte en de kleur van het lettertype kunt kiezen, de achtergrondkleur kunt opgeven en andere instellingen kunt maken. Om dit te doen, volstaat het om de vereiste waarden in de daarvoor bestemde velden op te geven.

Stap 3

Nadat u de eerste instellingen heeft gemaakt, kunt u een tekstbestand toevoegen door de waarde MIDP 1.0 in te stellen in het gedeelte "Telefoonmodel selecteren". Het programma werkt met txt-bestanden en als het boek in een andere indeling is geschreven, kopieert u de tekst en slaat u deze op met de standaard Windows Kladblok-toepassing in txt-indeling.

Stap 4

Selecteer in het menu "Boeken" de opdracht "Boek toevoegen" en geef het pad op naar het eerder voorbereide txt-bestand. De naam van het tekstbestand verschijnt in de velden JAR-bestandsnaam en Telefoonboeknaam. Als het in het Russisch is geschreven, verander het dan met Latijnse letters. Voeg "_1" toe aan de bestandsnaam om een MIDlet (applicatie) te krijgen voor telefoons met een MIDP 1.0-profiel.

Stap 5

Druk op de knop om het conversieproces te starten vanuit het programmamenu. De MIDlet wordt aangemaakt en in de map met het originele tekstbestand geplaatst. Als u deze map opent, vindt u twee kant-en-klare bestanden met de extensies * jar en * jad. Je kunt ze downloaden naar je telefoon en beginnen met lezen.

Stap 6

Om een e-book in jar-formaat te krijgen voor telefoons die werken met het MIDP 2.0-profiel, stelt u in het hoofdmenu van het programma de waarde MIDP 2.0 in de instellingen van het telefoonmodel in. Aangezien het bronbestand al is geselecteerd, hoeft u alleen de laatste twee tekens in de bestandsnaam te wijzigen: in plaats van "_1" voert u "_2" in.

Stap 7

Klik op het telefoon- en boekpictogram in de rechterbenedenhoek van het programma om een MIDP voor het MIDP 2.0-profiel aan te maken. Er verschijnen nog twee bestanden in de map met het originele bestand: "[book name] _2.jad" en "[book name] _2.jar". Als u een boek vanaf een mobiel apparaat wilt lezen, moet u het naar uw telefoon kopiëren.

Aanbevolen: