Hoe Een Boek Naar Word Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Boek Naar Word Te Vertalen
Hoe Een Boek Naar Word Te Vertalen

Video: Hoe Een Boek Naar Word Te Vertalen

Video: Hoe Een Boek Naar Word Te Vertalen
Video: Makkelijk boek vertalingen, vertalingen voor boeken online. 2024, Mei
Anonim

Boeken zijn altijd een onderwerp van wijsheid geweest voor de mens. Lang geleden waren boeken een hulpmiddel om een of ander verhaal of informatie achter te laten. Welke boeken het ook waren, het begon allemaal met kleitabletten, die een voor een werden vervangen door perkament, papyrus, berkenbast en papier. En daar stopte de ontwikkeling van boeken niet. Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen al zogenaamde "e-books" om te lezen.

Hoe een boek naar Word te vertalen
Hoe een boek naar Word te vertalen

Noodzakelijk

  • - computer
  • - camera of scanner
  • - speciaal programma

instructies:

Stap 1

In slechts een paar stappen kunt u uw favoriete boek op uw computer omzetten van papiergebonden naar gedrukte tekst. Om ervoor te zorgen dat het boek niet alleen in elektronische tekst wordt vertaald, maar ook gemakkelijk op elke computer kan worden geopend, is het Doc-formaat het meest geschikt, dat door veel teksteditors wordt geopend, inclusief ieders favoriete Word.

Stap 2

De eerste stap is het kopiëren van de pagina's door te scannen of te fotograferen. In dit geval worden de elektronische versies van de pagina's onmiddellijk verkregen, maar tot nu toe in het formaat van gecomprimeerde Jpg-afbeeldingen. Je kunt het natuurlijk zo laten, het zal best handig zijn om ze te "bladeren", maar het lezen van de tekst zal in dit geval lange tijd niet erg prettig en nuttig zijn voor de ogen.

Stap 3

Om platte tekst van een snapshot te maken, moet u deze herkennen. Dit gaat perfect met behulp van speciale programma's, waarvan je er één op je computer moet hebben staan of installeren. Enkele van de meest bekende zijn Fine Reader en CuneiForm.

Stap 4

Vervolgens start het programma en scant de tekst op de ontvangen afbeeldingen, waarna het tekstherkenningsproces start.

Stap 5

Zodra het programma tekst van een JPG-bestand maakt, kan het worden opgeslagen in verschillende tekstformaten, waaronder het Doc-formaat. Het is dus gemakkelijk om het bestand met het boek in elektronische vorm te krijgen.

Aanbevolen: