Hoe Maak Je Games Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Games Op Een Computer
Hoe Maak Je Games Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Games Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Games Op Een Computer
Video: Hoe maak je een game #1 [NL/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Het maken van een auteursspel op een computer is nu vrij eenvoudig, vooral als je de basis van programmeertalen kent. En het proces van het schrijven van een game zelf is erg interessant: het is een plezier om zelf helden te bedenken, de plot flitsend te verdraaien, te genieten van speciale effecten. En misschien is het trendy 3D-formaat het meest geschikt voor dergelijk entertainment.

Hoe maak je games op een computer
Hoe maak je games op een computer

Noodzakelijk

  • Om een 3D spel te maken/ontwerpen heb je nodig:
  • - scenario;
  • - software;
  • - microfoon;
  • - kennis van programmeertalen of een gameconstructeur.

instructies:

Stap 1

Genre is het startpunt van elk spel Genre bepaalt inderdaad veel - het soort landschap, graphics, speciale effecten, enzovoort. Er zijn veel genres van 3D-games en ze zijn allemaal op hun eigen manier aantrekkelijk. Misschien is het zinvol om met een eenvoudiger genre te beginnen.

Stap 2

Scenario - over "drie hoofden" Het scenario voor een 3D-game bestaat uit drie delen en elk "hoofd" is erg belangrijk. Het eerste deel is een conceptdocument. Dit is een beschrijving van de technische kant van het spel, een verklaring van hoe het spel zal werken in termen van het technische proces. Het tweede deel is het artistieke ontwerp. Hoeveel helden zullen er in het spel zijn, wat het landschap zal zijn, hoeveel graphics er zullen zijn, hoeveel speciale effecten. Denk na over de visuele kant van het spel en leg je gedachten vast in dit deel. Het derde deel is het script zelf. Beschrijf het verhaal zelf, hoeveel levels, plotwendingen. De verzadiging van het spel hangt af van de engine van welk niveau en vermogen het zal werken.

Stap 3

De engine is het hart van de game Als je eerste game niet erg moeilijk zal zijn, als er niet veel karakters, graphics en speciale effecten in zitten, let dan op de FPS Creator-engine. Maar in het geval dat een complexe, veelzijdige plot, veel personages, beweging en soundtrack in het spel worden geïmplementeerd - gebruik dan de NeoAxis Engine.

Stap 4

Spelbronnen - Verscheidenheid en kleuren Spelbronnen omvatten geluiden, muziek, texturen, modellen. Op internet vind je eenvoudig kant-en-klare voorbeelden, inclusief beschrijvingen van 3D-werelden en grafische structuren. Je hebt verschillende basisprogramma's nodig: een maker van 3D-objecten en -modellen, een grafische editor voor tekenen en bewerken, een programma voor het schrijven en bewerken van muziek, een ontwerper van geografisch reliëf en entourage. Dit alles is op het netwerk, je hoeft alleen maar tijd te besteden aan het kiezen van een programma dat je het leukst vindt.

Stap 5

Programmeren - het slotakkoord Als je een van de programmeertalen kent, bijvoorbeeld Dark BASIC, kun je je auteursspel gemakkelijk afmaken. Dark BASIC is een zeer toegankelijke taal met een handig helpsysteem.

Aanbevolen: