Een Diagram Invoegen In Word

Inhoudsopgave:

Een Diagram Invoegen In Word
Een Diagram Invoegen In Word

Video: Een Diagram Invoegen In Word

Video: Een Diagram Invoegen In Word
Video: Word - Grafiek invoegen in Word 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van grafieken, rapporten, schema's is het voor de duidelijkheid vaak nodig om verschillende diagrammen toe te voegen. Ze kunnen in elk document van de teksteditor Microsoft Word worden ingevoegd.

Een diagram invoegen in Word
Een diagram invoegen in Word

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Microsoft Office geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Microsoft Office is een universeel programma waarmee u een breed scala aan bewerkingen met documenten kunt uitvoeren, van eenvoudig typen en bewerken van tekst tot het maken van verschillende schema's, tabellen en diagrammen. U kunt diagrammen toevoegen aan een document in een bestaand project of in een nieuw gemaakt project.

Stap 2

Open een tekstdocument. Of klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad of op een lege ruimte in de map waar u het bestand wilt plaatsen en selecteer de optie "Nieuw". Selecteer vervolgens in het vervolgkeuzevenster het documenttype - Microsoft Word. Hernoem het bestand en open het voor verder werk.

Stap 3

Als u naast het diagram in het document een toelichting nodig heeft, schrijf dan de tekst. Zoek vervolgens op de bovenste werkbalk het item "Invoegen". Klik op de knop en selecteer in de vervolgkeuzelijst het type invoeging - "Afbeelding". Markeer vervolgens welk object u aan het document wilt toevoegen. In dit geval heeft u het item "Diagram" nodig.

Stap 4

Klik op de link om het diagram toe te voegen. Standaard zijn alle diagrammen van hetzelfde type. Maar indien nodig kunt u uw gegevens aan de tabel toevoegen. Om dit te doen, voegt u in de tabel die samen met het diagram verschijnt, in plaats van de woorden "Oost", "West", "Noord" uw parameters toe. Om dit te doen, volstaat het om de cursor in de tabelrij te plaatsen en de vereiste gegevens op te geven. De eerste kolom bevat de titel. In de tweede, derde en volgende - numerieke gegevens.

Stap 5

Bovendien kan het aantal indicatoren onbeperkt zijn. U kunt zoveel parameters aan de tabel toevoegen als u nodig heeft. Plaats de cursor in de juiste kolom en schrijf de vereiste namen en numerieke gegevens.

Stap 6

Door op het diagram te klikken en met de rechtermuisknop op de optie "Objectformaat" te klikken, kunt u uw diagram, de achtergrond, titel, positie op de pagina, grootte en andere eigenschappen wijzigen.

Stap 7

Om het diagram te bewerken, selecteert u het menu "Bewerken" op de werkbalk en de optie "Grafiekobject". Specificeer de gewenste functie "Wijzigen", "Openen" of "Converteren". Veranderingen maken.

Stap 8

U kunt op een andere manier naar de bewerkingsmodus gaan. Om dit te doen, klikt u gewoon op de afbeelding en selecteert u met de rechtermuisknop het item "Objectdiagram".

Aanbevolen: