Waar Plaats Je De Videokaart

Inhoudsopgave:

Waar Plaats Je De Videokaart
Waar Plaats Je De Videokaart

Video: Waar Plaats Je De Videokaart

Video: Waar Plaats Je De Videokaart
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

De videokaart wordt geïnstalleerd in de overeenkomstige poort op het moederbord, deze is gestandaardiseerd en heeft de naam PCI-Express. Bij het installeren is het belangrijk om de videoadapter voorzichtig in de sleuf te plaatsen zonder het bord zelf te beschadigen. De beugel wordt bevestigd met speciale schroeven en een poortklem.

Waar plaats je de videokaart
Waar plaats je de videokaart

instructies:

Stap 1

Om de videokaart te installeren, koppelt u eerst de computer los van de voeding. Trek alle draden uit die naar uw apparaat gaan. Plaats de behuizing op een vlakke ondergrond om de adaptervervanging uit te voeren.

Stap 2

Verwijder het zijpaneel van de computer. Om dit te doen, moet u de bouten losdraaien met een schroevendraaier. Op sommige behuizingsmodellen worden speciale clips gebruikt om het zijpaneel vast te zetten. Om de kap van de systeemeenheid te verwijderen, volstaat het om deze bevestigingen los te maken.

Stap 3

Bepaal de locatie van de videokaart in de computersysteemeenheid. De videoadapter is een bord met aan één kant een koelkoeler. De videokaart wordt meestal geïnstalleerd in een speciale connector op de onderste helft van het moederbord.

Stap 4

Om de videokaart te verwijderen, verwijdert u de schroef waarmee deze aan de computer is bevestigd. Als er een extra kabel is die van de videokaart naar het moederbord gaat, koppel deze dan voorzichtig los. Trek aan de rechterkant van de videoadapterpoort de plastic beugel naar beneden en trek de kaart naar u toe. De videokaart moet er makkelijk uit te trekken zijn. Als dit niet gebeurt, controleer dan op andere bevestigingsmiddelen of bouten die op het moederbord aanwezig kunnen zijn.

Stap 5

Plaats de nieuwe videokaart in de vrijgekomen sleuf en zet deze vast. Het bord moet gemakkelijk in de connector kunnen schuiven en erin vastklikken. Als de videoadapter een extra voedingskabel heeft, installeer deze dan in de overeenkomstige connector op het moederbord. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, schroeft u de beugel met de juiste bevestiging aan de computerkast.

Stap 6

Sluit de systeemeenheid en sluit deze aan op de voeding en start vervolgens de computer. Als de handeling correct is uitgevoerd en de aangesloten videokaart werkt, kan de installatie als voltooid worden beschouwd. Om de videokaart te configureren, vergeet niet om de stuurprogramma's te installeren die kunnen worden gedownload van de officiële website van de fabrikant van het apparaat of met behulp van de schijf die bij de adapter is geleverd.

Aanbevolen: