Hoe Maak Je Een Tekening Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tekening Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Tekening Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Tekening Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Tekening Op Een Computer
Video: Solidworks maak tekening van een part 2024, April
Anonim

Ontwerpwerk is ondenkbaar zonder blauwdrukken. Ze kunnen met de hand worden getekend en kunnen tijdrovend zijn. Dit werk kan aanzienlijk worden vergemakkelijkt met behulp van gespecialiseerde computerprogramma's.

Hoe maak je een tekening op een computer
Hoe maak je een tekening op een computer

instructies:

Stap 1

Bij het maken van tekeningen kun je verschillende programma's gebruiken, de specifieke keuze hangt af van in welk gebied je werkt en wat voor soort tekening je nodig hebt. Een van de bekendste computerondersteunde ontwerpprogramma's is het AutoCAD CAD-systeem. Met dit programma kunt u projecten van elke complexiteit maken en kant-en-klare tekeningen afdrukken. Het is geschikt voor het overgrote deel van het ontwerpwerk, de nieuwste versies ondersteunen 3D-modellering.

Stap 2

Ondanks alle voordelen van AutoCAD heeft de ontwerper in sommige gevallen behoefte aan meer gespecialiseerde programma's. Als u bijvoorbeeld een tekening van een jacht wilt maken, moet u op zoek gaan naar programma's die speciaal voor dit doel zijn gemaakt. Zij helpen u snel en eenvoudig de benodigde tekeningen voor te bereiden, met hun hulp kunt u specifieke scheepsbouwtaken berekenen - bijvoorbeeld de stabiliteit van het toekomstige schip, de diepgang en de trim.

Stap 3

Voor het ontwerpen van jachten kunt u de volgende gespecialiseerde programma's gebruiken: AutoShip, Rhinoceros, AutoYacht, CATIA, Freeship, CARENE. Al deze programma's zijn te vinden op internet. Ze zijn het meest geschikt voor amateurontwerpers, omdat ze vrij eenvoudig te leren zijn, je in staat stellen om snel verschillende ontwerpopties te berekenen en werktekeningen te maken. U kunt ook een zeer goed 3D-modelleringsprogramma KOMPAS gebruiken, dat actief wordt gebruikt in verschillende gebieden van ontwerpactiviteit.

Stap 4

Het geautomatiseerde ontwerpsysteem SolidWorks heeft opmerkelijke eigenschappen. Het stelt je in staat om met de meest complexe projecten te werken, terwijl de ontwerper de mogelijkheid krijgt om solide 3D-modellen te maken van onderdelen en samenstellingen van het ontwerp dat wordt ontwikkeld. Het is heel prettig om in dit programma te werken, een werktekening is eenvoudig te maken van het voltooide volumetrische deel. Het voordeel van het programma is dat wanneer u de indeling van eenheden of de afmetingen van onderdelen wijzigt, de resterende afmetingen automatisch worden aangepast aan de nieuwe versie, wat de ontwerper een hoop vervelend werk bespaart. SolidWorks is samen met AutoCAD de marktleider op het gebied van geautomatiseerde ontwerpsystemen.

Aanbevolen: